Επίθεση Ερντογάν στη Μέρκελ – Δεν παρασύρομαι από το παιχνίδι σου, απαντά η καγκελάριος

11:30 14/3/2017 - Πηγή: Aixmi

«Αγαπητή κ. Μέρκελ, γιατί κρύβετε τρομοκράτες στη χώρα σας… γιατί δεν κάνετε κάτι;» επιτέθηκε σε προσωπικό τόνο πλέον ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Α Haber έχασε κάθε όριο και επιτέθηκε στη Γερμανίδα καγκελάριο.

Ο Τούρκος πρόεδρος έβαλε στο στόχαστρό του την Άνγκελα Μέρκελ που την κατηγόρησε ότι στηρίζει την τρομοκρατία ενώ στη συνέχεια επέρριψε ευθύνες στις γερμανικές Αρχές για το ότι δεν αντιδρούν,

όπως ισχυρίστηκε, στις πληροφορίες από την Τουρκία για υπόπτους τέλεσης τρομοκρατικών πράξεων και συνέχισε: «Κυρία Μέρκελ, στηρίζετε τρομοκράτες».

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε ονομαστικά στο ΡΚΚ λέγοντας ότι η Γερμανία δεν αντιμετωπίζει με αρκούντως αποφασιστικά την οργάνωση παρά το ότι την έχει απαγορεύσει. Στο Βερολίνο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ μεταφέροντας στην ουσία το μήνυμα Μέρκελ, χαρακτήρισε τις αιτιάσεις Ερντογάν «εμφανώς εσφαλμένες» και πρόσθεσε ότι «η καγκελάριος δεν έχει την πρόθεση να συμμετάσχει σε αγώνα δρόμου προκλήσεων».

Ο Ερντογάν δεν δίστασε να χαρακτηρίσει «πράκτορα και τρομοκράτη» τον Ντενίζ Γιουτζέλ, τον δημοσιογράφο της εφημερίδας Die Welt με τη διπλή υπηκοότητα, ο οποίος βρίσκεται επί δύο εβδομάδες προφυλακισμένος με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση και της παράνομης χρήσης προσωπικών δεδομένων.

«Η Μέρκελ κινητοποιείται για τον λεγόμενο δημοσιογράφο αλλά τα δικαστήρια θα αποφασίσουν» είπε ο Τούρκος πρόεδρος κατηγορώντας την καγκελάριο ότι παραπέμπει στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης μόνο όταν πρόκειται για περιπτώσεις στη Γερμανία, αλλά από την άλλη πλευρά δεν σέβεται την τουρκική δικαιοσύνη, σύμφωνα με την Deutsche Welle.

Keywords
Τυχαία Θέματα