SZ: Συναγερμός στο ΝΑΤΟ από την κρίση Ολλανδίας-Τουρκίας

10:26 14/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Mε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα «Suddeutsche Zeitung» κάνει λόγο για συναγερμό στο ΝΑΤΟ εξαιτίας της έντασης στις διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών μελών του, Ολλανδίας και Τουρκίας.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά: «Το ΝΑΤΟ έχει θορυβηθεί από τη σκληρή ανταλλαγή ρητορικών πυρών ανάμεσα σε δύο χώρες μέλη του. Μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκία το περασμένο καλοκαίρι

επικρατεί μεν ανησυχία για την κατάσταση στη χώρα. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να εξοργίζει κάποιος τη στρατηγικά σημαντική σύμμαχο».

Επιπλέον γίνεται αναφορά στην τηλεφωνική επικοινωνία του γγ Γενς Στόλτενμπεργκ τόσο με τις ολλανδικές όσο και με τις τουρκικές Αρχές κάνοντας έκκληση για ψυχραιμία και εκτόνωση της έντασης, θεωρώντας πως μόνο ο διάλογος είναι χρήσιμος μία τέτοια περίοδο.

Στο ίδιο κλίμα και η «Tageszeitung» αναφέρεται στις τουρκικές απειλές για ακύρωση της προσφυγικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας και τονίζει ότι «δεν είναι τόσο απλό, οι απειλές για αναθεώρηση της ευρωτουρκικής συμφωνίας για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, αυτή τη φορά διά στόματος Ομέρ Τσελίκ, του Τούρκου υπουργού αρμόδιου για τις σχέσεις με την ΕΕ να λάβουν σάρκα και οστά, δεδομένου ότι οι συνθήκες που επικρατούσαν το 2015 δεν μπορούν απλά να αποκατασταθούν».

Keywords
Τυχαία Θέματα