Επιστήμονας NΑSA: Οι εξωγήινοι μπορεί να ζουν κάτω από τους ωκεανούς

11:23 29/10/2017 - Πηγή: Aixmi

Επιστήμονας, πρώην εργαζόμενος στη NASA, παρουσιάζει μία δική του θεωρία για την ύπαρξη εξωγήινων και για ποιον λόγο δεν έχουν έρθει ακόμη σε επαφή με τους ανθρώπους.

Ο Άλαν Στερν, ο οποίος τώρα απασχολείται στο Νοτιοδυτικό Ινστιτούτο Ερευνών του Τέξας, σε ομιλία του στο Τμήμα Πλανητικών Επιστημών του 2017, έθεσε σειρά ερωτημάτων γιατί ακόμη δεν βρήκαμε εξωγήινους όταν είναι τόσο πιθανό ότι υπάρχουν στο γιγαντιαίο σύμπαν: «Πολλές πιθανές εξηγήσεις [σε αυτό το παράδοξο ερώτημα] έχουν προταθεί. Προτείνουμε ακόμη μία, ότι η πλειονότητα των

κόσμων με βιολογία και πολιτισμούς είναι υδάτινοι κόσμοι στον ωκεανό. Οι εξωγήινοι θα είχαν μια ωραία ζωή αν ζούσαν στον βυθό των ωκεανών επειδή το νερό θα τους προστατεύει από τις εκρήξεις αστεροειδών, τις αιχμές της διαστημικής ακτινοβολίας ή άλλες φυσικές καταστροφές» επεσήμανε ο Στερν.

Ωστόσο, όπως υποστήριξε, «αυτοί οι κόσμοι του νερού είναι πιθανόν να είναι εξαιρετικά κρύοι, κάτι που σημαίνει ότι οι εξωγήινοι πιθανότατα να ζουν κάτω από μια παχιά κρούστα πάγου που μας κάνει αδύνατο να επικοινωνήσουμε μαζί τους. Οι κόσμοι του ύδατος αποκόπτονται φυσικά από την επικοινωνία από την εσωτερική τους φύση κάτω από μια παχιά οροφή πάγου ή βράχου και πάγου, επομένως δεν αποκαλύπτονται εύκολα».

Keywords
Τυχαία Θέματα