Ηγετικός ο ρόλος του 29χρονου στις ένοπλες οργανώσεις

10:25 29/10/2017 - Πηγή: Aixmi

Τρομοκρατική επίθεση με βόμβα μεγάλης ισχύος πιστεύουν ότι απέτρεψαν στην Αντιτρομοκρατική με τη σύλληψη του 29χρονου, που φέρεται να είναι ο άνθρωπος που έστελνε τα τρομο-δέματα στο γερμανικό ΥΠΟΙΚ, σε ευρωπαϊκές υπηρεσίες αλλά και στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Μετά τη σύλληψη

του νεαρού αντιεξουσιαστή, αναζητούνται άλλα 3-4 άτομα που φαίνεται πως αποτελούσαν την ομάδα κρούσης.

Ο 29χρονος πιστεύεται πως είχε ηγετικό ρόλο στις ένοπλες οργανώσεις και πως αποτελούσε τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στους Πυρήνες της Φωτιάς, τον Επαναστατικό Αγώνα και την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών.

Η έρευνα επικεντρώνεται στην αφορμή που ανάγκασε τον άνδρα να φύγει με τρεις βαλίτσες γεμάτες γεμάτες εκρηκτικά στις 4.30 τα ξημερώματα. Εικάζεται ότι μεταφερόταν σε άλλη γιάφκα, ενώ στο στόχαστρο των Αρχών είναι επιπλέον οι επαφές του αλλά και τα οχήματα με τα οποία μετακινιόταν. Επιπλέον, αντικείμενο έρευνας είναι τα επισκεπτήριά του στις φυλακές, τα κινητά του τηλέφωνα, ο υπολογιστής του όπως και οι σημειώσεις που πιθανολογείται ότι κρατούσε σχεδιάζοντας τρομοκρατική επίθεση.

Οι Αρχές εικάζουν πως ο νεαρός ενδέχεται να είναι άτυπος αρχηγός μιας νέας γενιάς των Πυρήνων, να στρατολογήθηκε το 2016 και να οργάνωσε τον βραχίονα που έστειλε τα τρομοδέματα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η εκρηκτική ύλη που εντοπίστηκε στο υπόγειο διαμέρισμά του είναι ίδια με αυτή που χρησιμοποιήθηκε για τις δύο μεγάλες επιθέσεις σε ΣΕΒ και Eurobank στο κέντρο της Αθήνας πριν από λίγους μήνες.

Σύμφωνα με αστυνομικό, που επικαλείται το «Πρώτο Θέμα», «πρόκειται για ένα ανερχόμενο ηγέτη στο χώρο των ένοπλων οργανώσεων με εξαιρετικές ικανότητες στην κατασκευή βομβών και επαφές σε όλο το δίκτυο των ένοπλων ομάδων. Στο παρελθόν κατάφερνε να ξεγλιστρά από τα δίχτυα του νόμου, όμως από το 2015 και μετά είχαν χαθεί τα ίχνη του από την περιοχή των Εξαρχείων».

Υπενθυμίζεται πως ο άνδρας είχε συλληφθεί αρκετές φορές στο παρελθόν για συμμετοχή σε επεισόδια και το 2011 είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση δύο ετών.

Οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στα ίχνη του από ένα αποτύπωμα στον εμπρηστικό μηχανισμό που εστάλη στο γερμανικό ΥΠΟΙΚ και ταυτοποιήθηκε. Ακολούθησε φυσική παρακολούθηση και τελικά έπειτα από ένταλμα συνελήφθη από την αστυνομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα