Τύπος: Η Μέι θα ανακοινώσει Brexit «σκληρό» και εντός των κανόνων

13:01 15/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Την Τρίτη, η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι αναμένεται να εκφωνήσει ομιλία κατά την οποία θα παρουσιάσει τα σχέδιά της για Brexit, ενώ οι βρετανικές εφημερίδες κάνουν λόγο για «διαζύγιο εντός των κανόνων, αλλά σκληρό με την ΕΕ».

Καθώς η Μέι δέχεται πιέσεις να αποκαλύψει τη στρατηγική της στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη Βρετανία και την ΕΕ, αναμένεται την Τρίτη στην ομιλία της να καλέσει το Ηνωμένο Βασίλειο να ενωθεί και να υποστηρίξει το Brexit, ζητώντας να μπει ένα τέλος στις «ύβρεις» και τη μνησικακία ανάμεσα

στους υποστηρικτές και τους αντιπάλους του Brexit, σύμφωνα με την Ντάουνινγκ Στριτ.

Όμως σύμφωνα με τις βρετανικές εφημερίδες, θα σηματοδοτήσει ένα «σκληρό Brexit και εντός των κανόνων».

Η Sun σε δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Το τριπλό κύμα σοκ της Μέι σχετικά με το Brexit» αναφέρει πως η πρωθυπουργός «θα δείξει τη σοβαρότητά της ανακοινώνοντας μια έξοδο σε τρία στάδια από την ΕΕ».

Η Sunday Telegraph επικαλείται μια κυβερνητική πηγή η οποία υποστηρίζει πως «ο κόσμος θα μάθει πως, όταν είπε ‘Brexit σημαίνει Brexit’, το πίστευε αληθινά».

Η Ντάουνινγκ Στριτ αρκέσθηκε να πει πως στην ομιλία της η Μέι θα καλέσει τη χώρα «να βάλει στην άκρη τις παλιές διαιρέσεις και να ενωθεί για να κάνει το Brexit επιτυχία».

Keywords
Τυχαία Θέματα