Ένας συνταξιούχος λογιστής αιματοκύλησε το Λας Βέγκας – Οπλοστάσιο με 42 όπλα

10:26 3/10/2017 - Πηγή: Aixmi

Ένας 64χρονος πρώην λογιστής, με άδεια πιλότου και οπλοχρησίας, ο Στίβεν Πάντοκ, ήταν ο μακελάρης του Λας Βέγκας που πυροβολώντας από το δωμάτιο του ξενοδοχείου του σκότωσε τουλάχιστον 59 άτομα και τραυμάτισε 527.

Την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος που σε ανακοίνωσή του ανέφερε πως ο Πάντοκ ήταν νεοσύλλεκτος στρατιώτης της και τον είχε προσηλυτίσει πριν από μερικούς μήνες, ωστόσο, οι αμερικανικές Αρχές διαψεύδουν κατηγορηματικά το γεγονός τονίζοντας ότι πρόκειται για ψυχοπαθή και «μοναχικό λύκο» ενώ αναζητούν ακόμη τα

κίνητρά του. Και ο αδερφός του Έρικ Πάντοκ διαβεβαίωσε πως ο Στίβεν δεν είχε καμιά σχέση με οποιαδήποτε πολιτική ή θρησκευτική οργάνωση, ενώ δεν ήταν οπαδός της ανωτερότητας της λευκής φυλής.

Έπειτα από έρευνα στην οικία του εντοπίστηκαν 19 όπλα, ενώ δίπλα του στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά αφού είχε σκορπίσει τον τρόμο και τον θάνατο βρέθηκαν άλλα 23!

Οι αστυνομικοί βρήκαν, επίσης, εκρηκτικές ύλες στο αυτοκίνητό του αλλά και άλλες ηλεκτρικές συσκευές με τις οποίες δεν γνωρίζουν ακόμη τι σχεδίαζε να κάνει ο Στίβεν Πάντοκ, που ποτέ δεν είχε απασχολήσει τις Αρχές.

Ζούσε στο Μέσκιτ, μία πόλη μικρή της Νεβάδα όπου σύμφωνα με τις αρμόδιες Αρχές κατοικούν κυρίως συνταξιούχοι. Όπως ανέφερε ο αδερφός του Έρικ, του άρεσαν τα καζίνο, οι κρουαζιέρες, και το πόκερ στο διαδίκτυο.

Keywords
Τυχαία Θέματα