Γιούνκερ: Ο Σόιμπλε υπέρ της Ελλάδας την κρίσιμη στιγμή

09:09 3/10/2017 - Πηγή: Aixmi

Άλλη εικόνα του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σχετικά με τη στάση του απέναντι στο θέμα της Ελλάδας δίνει ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξή του στην Bild.

«Οι Έλληνες γνωρίζουν ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπερασπίστηκε

τα συμφέροντά τους την κρίσιμη στιγμή. Ο τρόπος που παρουσιάζονται ο Σόιμπλε και η Γερμανία στην Ελλάδα συχνά δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα», είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν σημειώνοντας πως «είναι γερμανικό παραμύθι ότι ο Σόιμπλε ήταν ο μόνος που ήταν ταγμένος στη δημοσιονομική πειθαρχία».

Επίσης, όπως τόνισε ο κ. Γιούνκερ, ο Σόιμπλε «παίζει έναν σημαντικό ρόλο για την οικοδόμηση κλίματος συναίνεσης στην Ευρώπη και πέρα από κάθε αμφιβολία θα γίνει τώρα ένας εξαιρετικός πρόεδρος της γερμανικής βουλής».

Σχετικά με το γεγονός ότι ενδεχόμενη ασυμβίβαστη στάση των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP) απέναντι στις υπερχρεωμένες χώρες μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα για την ΕΕ, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ υπογράμμισε: «Η CDU (Χριστιανοδημοκράτες) είναι ένα ισχυρό ευρωπαϊκό κόμμα. Δεν διακρίνω σημάδια απομάκρυνσης από την Ευρώπη από πλευράς Πρασίνων. Μάλιστα παρατηρώ το αντίθετο. Και σε ό,τι αφορά το FDP, ελπίζω να θυμηθεί ότι είναι το κόμμα του Γκένσερ».

Keywords
Τυχαία Θέματα