Εικόνες χάους στη Βουδαπέστη – Εκατοντάδες πρόσφυγες περιμένουν να ταξιδέψουν

13:49 2/9/2015 - Πηγή: Aixmi

Χαοτική κατάσταση επικρατεί έξω από τον κεντρικό σταθμό της Βουδαπέστης όπου εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί προκειμένου να επιβιβαστούν σε κάποιο τρένο που θα τους μεταφέρει σε άλλη χώρα της Ευρώπης.

Η απόφαση της ουγγρικής αστυνομίας να τους απαγορεύσει την είσοδο προκάλεσε ένταση και μικροεπεισόδια, με τους πρόσφυγες να φωνάζουν συνθήματα όπως «Γερμανία, Γερμανία» και να κουνούν τα εισιτήρια που είχαν πληρώσει για να ταξιδεύσουν.

Αρκετοί ήταν αυτοί που κατηγορούσαν τις

ουγγρικές αρχές ότι αφού τους ανάγκασαν να πληρώσουν πάρα πολλά ευρώ για ένα εισιτήριο, τώρα, μετά την απαγόρευση, δεν τους επέστρεφαν τα χρήματα.

Αστυνομικές δυνάμεις κινήθηκαν προς το μέρος των συγκεντρωμένων και παρατάχθηκαν κατά μήκος της κεντρικής πύλης του σταθμού, έτσι ώστε να απαγορεύσουν οποιαδήποτε προσέγγιση. Αυτό πυροδότησε ακόμη μεγαλύτερο χάος με τους πρόσφυγες να έχουν περικυκλώσει τις εγκαταστάσεις και να προσπαθούν να βρουν ένα τρόπο να περάσουν τις φυλασσόμενες πύλες.

Αυστριακοί και Ούγγροι αξιωματούχοι διαμαρτύρονταν πως οι αναφορές από τη Γερμανία είχαν προκαλέσει «σύγχυση και παρεξηγήσεις» μεταξύ των μεταναστών που περίμεναν στη Βουδαπέστη, καλλιεργώντας την προσδοκία εισόδου χωρίς ελέγχους.

«Υπήρξαν μέχρι και φήμες που διαδίδονταν μεταξύ των προσφύγων πως η Γερμανία θα στείλει ειδικά τρένα στη Βουδαπέστη για να πάρει τους πρόσφυγες» είπε η αυστριακή υπουργός Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ, χθες Τρίτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα