Ο ΣΥΡΙΖΑ χρεοκόπησε, δηλώνει ο απερχόμενος γραμματέας της Νεολαίας

13:22 2/9/2015 - Πηγή: Aixmi

Ο ΣΥΡΙΖΑ χρεοκόπησε, αναφέρει μεταξύ άλλων ο απερχόμενος γραμματέας της Νεολαίας του κόμματος, που μετά από κοινή δήλωση 37 εκ των 64 μελών του Κεντρικού της Συμβουλίου, αποχώρησε από το κόμμα.

«Αυτό που βιώνουμε σήμερα όλοι και όλες που ήμασταν ενταγμένοι στο πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι η χρεοκοπία του», δηλώνει

χαρακτηριστικά ο Ηλίας Παντελάκος, που καταλογίζει τόσο ελλιπή προετοιμασία όσο και στρατηγικό αδιέξοδο στις κινήσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, αναφέροντας ως μεγάλο μειονέκτημα «το γεγονός ότι το μήνυμα του δημοψηφίσματος δεν κατάφερε να μετουσιωθεί σε ή να αντιστοιχηθεί σε πολιτικό σχέδιο».

Το πρώην στέλεχος της νεολαίας καταλογίζει επιπλέον, «έντονο κυβερνητισμό», «λογική παροχολογίας» στο πρόγραμμα, «υποβάθμιση της συλλογικής λειτουργίας του κόμματος και ανάδειξη μιας αρχηγοκεντρικής φυσιογνωμίας και αντιδημοκρατικής πολιτικής λειτουργίας».

Την ίδια στιγμή, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο Ηλίας Παντελάκος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας συνεργασίας στο μέλλον, εφόσον όμως ο «μνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ» αντιληφθεί την πολιτική ασφυξία και επιστρέψει στους αγώνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα