Τι θα γίνει αν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει τις εκλογές;

13:06 2/9/2015 - Πηγή: Antinews

Έχει γραφτεί πολλές φορές για την επόμενη ημέρα των εκλογών με την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα, επομένως θα πάρει τις 50 έδρες μπόνους και ταυτόχρονα θα έχει το πάνω χέρι σε μια διαπραγμάτευση για τον σχηματισμό συμμαχικής κυβέρνησης.

Όμως, κανείς δεν γράφει τι θα γίνει αν η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα, έστω και με μια ψήφο, όπως ζητά ο Β. Μεϊμαράκης. Τι θα γίνει άραγε αν οι κάλπες αναδείξουν πρώτη τη ΝΔ η οποία θα πάρει το μπόνους και δεύτερο τον ΣΥΡΙΖΑ

αλλά χωρίς να υπάρχει αυτοδυναμία;

Εννοείται ότι τον πρώτο λόγο έχει ο Μεϊμαράκης στις συζητήσεις για συνεργασία. Αλλά συνεργασία με ποιους; Εδώ ο Τσίπρας έχει αποκλείσει κάτι τέτοιο με κατηγορηματικό τρόπο αν αυτός είναι πρώτος, θα δεχθεί αν πάει στην αντιπολίτευση; Ένα πιθανό σενάριο είναι ο ΝΔ να επιδιώξει μεγάλο συνασπισμό αλλά να μη δεχθεί ο αλαζών Τσίπρας, επομένως να στραφεί στα υπόλοιπα κόμματα. Δεν θα αποκλειόταν, ανάλογα με τα ποσοστά, μια κυβέρνηση που θα αποτελείται από 2,3 ή και τέσσερα κόμματα, δηλαδή ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ και Λεβέντη ο οποίος έχει πει ότι θα πάει με όλα. Για σκεφτείτε, όμως, μια χώρα να κυβερνιέται από 4 κόμματα και να έχει απέναντί του και τον ΣΥΡΙΖΑ να πετροβολά ως… αντιμνημονιακό κόμμα. Και παράλληλα τον Λαφαζάνη με τη Ζωή να ουρλιάζουν από το πρωί ως το βράδυ και μια Χρυσή Αυγή δυναμωμένη;

Πείτε μου αν πιστεύει κανείς ότι μπορεί να είναι βιώσιμο ένα τέτοιο σχήμα. Κι αν τους επόμενους μήνες δεν θα έχουμε νέο κύκλο πολιτικής αστάθειας.

Κάποιοι πιστεύουν ότι είναι καλύτερα να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα και να εξαναγκαστεί σε ευρύτερες συμμαχίες διότι αν γίνει αντιπολίτευση θα ξεκινήσει νέο αντιμνημονιακό αγώνα, θα βγάλει ξανά στους δρόμους τον κόσμο, θα καταγγέλλει διαρκώς αυτά που ψήφισε στο τρίτο μνημόνιο και ο Τσίπρας θα εμφανίζεται πρώτος μάγκας και αντιμνημονιακός. Άλλοι δηλαδή θα σώζουν τη χώρα και ο ΣΥΡΙΖΑ θα ρίχνει πέτρες από την άλλη πλευρά του δρόμου. Να επιβάλλουν σκληρά μέτρα που υπέγραψε ο Τσίπρας και ο ίδιος να τα καταγγέλλει. Διότι το έχουμε δει κι αυτό. Στις προεκλογικές του ομιλίες στην Κρήτη ο πρώην πρωθυπουργός σήκωσε σημαία αντιμνημονιακή ξανά. Σκεφτείτε τι έχει να κάνει αν τον «μαυρίσουν» κιόλας.

Αν όμως βγει η ΝΔ πρώτο κόμμα, έστω και με μια ψήφο πρέπει να εξαναγκάσει τον ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχει στην κυβέρνηση, γιατί αλλιώς η χώρα δεν θα έχει μέλλον. Αργά ή γρήγορα θα πάμε σε νέες εκλογές και τότε το κόστος θα είναι καταστροφικό. Με λίγα λόγια, από την εθνική προσπάθεια δεν πρέπει κανείς να είναι λουφαδόρος. Αν ο κ. Τσίπρας δεν αντέχει τα αντιπολιτευτικά έδρανα να σηκωθεί και να φύγει. Να αναλάβουν κάποιοι που θα μπορούν και θα έχουν κουλτούρα συνεργασίας στο πλαίσιο ενός ευρωπαϊκού μετώπου. Αλλιώς πολύ φοβούμαστε ότι αυτές οι εκλογές θα είναι η απαρχή ενός επώδυνου δρόμου προς την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Κι όχι τίποτε άλλο. Θα δικαιωθούν οι αστείοι δραχμιστές.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα