Ευθύνες στη Ρωσία επιρρίπτει ο Μοσκοβισί για την κατάσταση στη Συρία

13:06 20/12/2016 - Πηγή: Aixmi

Αναφερόμενος στην κατάσταση τη Συρία και τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του ΣΑ του ΟΗΕ αλλά και τη δολοφονάι του Ρωσου πρέσβη στην Άγκυρα, ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε πως η Ρωσία είναι ένας εταίρος «που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε», αλλά είναι επίσης εν μέρει υπεύθυνη για την τραγωδία στη Συρία.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RMC,

σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, ο κ. Μοσκοβισί σημείωσε: «Χρειάζεται να οικοδομήσουμε μια σχέση σταθερότητας και συνεργασίας με τον κ. Βλαντίμιρ Πούτιν».

Ο Μοσκοβισί δήλωσε ότι οι χώρες της Δύσης πρέπει να διαπραγματευθούν με όλες τις πλευρές που εμπλέκονται στη διαμάχη, συμπεριλαμβανομένου και του συριακού καθεστώτος. Πρόσθεσε ότι για την ΕΕ, η συριακή κυβέρνηση δεν αποτελεί μέρος της λύσης. «Το συριακό καθεστώς είναι υπεύθυνο για τις αβάσταχτες εικόνες από το Χαλέπι» υπογράμμισε και ζήτησε την εκκένωση του Ανατολικού Χαλεπίου.

Σχετικά με την επίθεση σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου ο Επίτροπος τόνισε πως τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ θα πρέπει να ενισχυθούν, ενώ χαρακτήρισε «άχρηστη» και δαπανηρή την επαναφορά των εθνικών συνόρων εντός της ΕΕ. Ο Επίτροπος δήλωσε ότι οι αυξημένοι έλεγχοι στις κινήσεις κεφαλαίων θα μπορούσαν να συμβάλουν στον εντοπισμό των τρομοκρατών.

Μιλώντα ςεπίσης και για την Κριστίν Λαγκάρντ και την υπόθεση Ταπί ο κ. Μοσκοβισί υπογράμμισε ότι θα πρέπει να παραμείνει στην κεφαλή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ενώ τη χαρακτήρισε «ειλικρινή» και «καλό άνθρωπο».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ευθύνες, Ρωσία, Μοσκοβισί, Συρία,efthynes, rosia, moskovisi, syria