Χωρίς απτά αποτελέσματα οι διερευνητικές για κυβέρνηση στη Γερμανία

10:25 1/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Συνεχίζονται οι διερευνητικές επαφές για τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία ενώ Χριστιανοδημοκράτες, Χριστιανοκοινωνιστές, Φιλελεύθεροι και Πράσινοι διαπιστώνουν πρόοδο σε κεντρικά θέματα αλλά τονίζουν ότι σε όλους τους τομείς επικρατεί ακόμη ανάγκη για περαιτέρω συζήτηση.

Tα κόμματα συμφώνησαν σε «γενικές γραμμές» στα ζητήματα που αφορούν στη δημόσια ασφάλεια, την εκπαίδευση, την έρευνα, την ψηφιοποίηση, την κοινωνική ασφάλεια και την αγορά εργασίας, όπως γράφει η Deutsche Welle.

Γεγονός

είναι όμως ότι η συμφωνία αυτή εκφράζει περισσότερο προθέσεις παρά συγκεκριμένα μέτρα. Όπως παραδέχθηκαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων εξακολουθεί να επικρατεί ακόμη διάσταση απόψεων σε πάρα πολλά θέματα.

Ως ένα από τα λίγα απτά αποτέλεσμα στον προσωρινό απολογισμό καταγράφεται μια αισθητή αύξηση του προϋπολογισμού για την εκπαίδευση και την έρευνα. Οι μελλοντικοί κυβερνητικοί εταίροι σκοπεύουν να αυξήσουν τις δαπάνες σε αυτόν τον τομέα στο 10% του ΑΕΠ ως το 2025.

Ως αυτή την ημερομηνία θέλουν να καθιερώσουν σε ολόκληρη Γερμανία το γρήγορο ίντερνετ από επίπεδο Megabyte που είναι σήμερα σε επίπεδο Gigabyte. Συμφωνία επικρατεί επίσης στη διατήρηση του κατώτατου μισθού όπως και των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης στο 40%, σύμφωνα με την Deutsche Welle.

The post Χωρίς απτά αποτελέσματα οι διερευνητικές για κυβέρνηση στη Γερμανία appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα