Αυτός είναι ο τζιχαντιστής του Μανχάταν – Πανηγυρίζει ο ISIS

08:38 1/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Οκτώ άνθρωποι έπεσαν νεκροί από τη φονική επίθεση του 29χρονου τζιχαντιστή Σεϊφούλο Σαΐποφ στο Κάτω Μανχάταν όταν μπήκε με το φορτηγό του σε ποδηλατόδρομο παρασύροντας ποδηλάτες. Τουλάχιστον 12 άτομα τραυματίστηκαν.

Ο άνδρας ήταν γνωστός στη γειτονιά του για την οξύθυμη και παράλογη συμπεριφορά του. Μάλιστα, οι ταμίες και ο ιδιοκτήτης του γειτονικού σουπερμάρκετ έχουν να το λένε ότι ξεσπούσε πάντα την οργή του πάνω τους.

Κάθε φορά που έφθανε στο ταμείο τους επετίθετο αποκαλώντας τους αδηφάγα όντα και του κατηγορούσε ότι δεν ξέρουν να σκανάρουν τα προϊόντα. Δημιουργούσε πάντα σκηνικά

και ένταση και οι εργαζόμενοι αγανακτούσαν κάθε φορά που περνούσε την είσοδο.

What I know about the terror attack in Manhattan: https://t.co/z2JyhEKea0

— Rukmini Callimachi (@rcallimachi) November 1, 2017

Είχε μεταναστεύσει από το Ουζμπεκιστάν πριν από επτά χρόνια και κατοικούσε στο Νιου Τζέρσεϊ. Όπως μεταδίδουν τα ξένα ΜΜΕ ο Ουζμπέκος άφησε σημείωμα μέσα στο φορτηγό του όπου κήρυσσε την υποταγή του στο Ισλαμικό Κράτος και τονίζει ότι ενεργούσε για λογαριασμό του. Άλλωστε, τη στιγμή της επίθεσης φώναζε «ο Θεός είναι μεγάλος».

Ο άνδρας πήδηξε από το φορτηγό του κρατώντας ψεύτικα όπλα στα χέρια ενώ τραυματίστηκε από αστυνομικά πυρά και νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Σύμφωνα με τους κατοίκους της συνοικίας του, ο Σαΐποφ έχει γυναίκα και δύο παιδιά. Φίλος του αναφέρει ότι γενικώς ήταν πολύ φιλικός άνθρωπος και ότι ήταν οδηγός της Uber. Έχει δίπλωμα οδήγησης που είχε εκδοθεί στη Φλόριντα όπου και κατοικούσε ένα διάστημα. Αρχικά έφθασε στο Οχάιο από την πατρίδα του.

.@rcallimachi: ISIS called for attacks on Halloween just yesterday pic.twitter.com/5kOHxIgD0T

— Shawn Larson (@ShawnLarson23) November 1, 2017

Όπως αναφέρουν οι Αρχές οδήγησε περίπου για 14 τετράγωνα ώσπου συγκρούστηκε με σχολικό λεωφορείο.

Στο μεταξύ οι υποστηρικτές του ΙSIS πανηγυρίζουν την τρομοκρατική επίθεση στο Μανχάταν ενώ στο διαδίκτυο αναρτούν αφίσες με φωτογραφίες από την επίθεση επαινώντας τη δράση του Ουζμπέκου. Με γέλια, χαρές και αστεία emojis αντιδρούν στην είδηση ενώ δείχνουν ελαφρά απογοητευμένοι για τον μικρό αριθμό θυμάτων.

The post Αυτός είναι ο τζιχαντιστής του Μανχάταν – Πανηγυρίζει ο ISIS appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα