Χαιρετίζει ο WADA τις δηλώσεις Πούτιν για το αντι-ντόπινγκ

10:11 2/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Με δηλώσεις του χθες ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν τόνισε πως το σύστημα αντι-ντόπινγκ της χώρας του δεν λειτουργούσε και χρειάζεται αναθεώρηση, δήλωσε που έγινε δεκτή με ικανοποίηση από τον Οργανισμό Αντι-Ντόπινγκ World (WADA).

Ο WADA κυκλοφόρησε πέρυσι το δεύτερο μέρος της έρευνας του Ρίτσαρντ ΜακΛάρεν για το ντόπινγκ στη Ρωσία, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι υπήρξε κρατική χορηγία για συστηματικό ντόπινγκ και συγκαλύψεις

για μια περίοδο πέντε ετών. Ωστόσο, ο Πούτιν αρνήθηκε τα πορίσματα της έκθεσης για την ύπαρξη ντόπινγκ με κρατική χορηγία, αναγνώρισε ότι υπήρξαν μεμονωμένες περιπτώσεις αθλητών που έκαναν ντόπινγκ και παραδέχθηκε ότι δεν λειτουργούσε το σύστημα αντι-ντόπινγκ της χώρας.

Από το τέλος του 2015 οπότε κυκλοφόρησε το πρώτο μέρος της έκθεσης με λεπτομέρειες σχετικά με το ντόπινγκ στη Ρωσία, η χώρα έχει αντιμετωπίσει κυρώσεις για τη συμμετοχή της σε διοργανώσεις, αλλά και τη φιλοξενία τουρνουά. Μια ομάδα εθνικών οργανισμών αντιντόπινγκ έχει κάνει επίσης έκκληση για γενική απαγόρευση της για τις αθλητικές διοργανώσεις.

Ο γενικός διευθυντής του, Ολιβιέρ Νίγκλι, πρόσθεσε ότι ελπίζει δήλωση Πούτιν θα επιτρέψει στην ρωσική εθνική υπηρεσία αντι-ντόπινγκ (RUSADA) να ακολουθήσει τον οδικό χάρτη που καθορίζεται, επιστρέφοντας στην συμμόρφωση με τον κώδικα της WADA.

Keywords
Τυχαία Θέματα