Αβραμόπουλος στη Welt: Οι αποφάσεις για επαναπροώθηση πρέπει να εφαρμόζοντα

09:00 2/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Die Welt» ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημήτρης Αβραμόπουλος αναφέρθηκε στην προσφυγική κρίσηκαι συγκεκριμένα στις επαναπροωθήσεις, τις οποίες χαρακτήρισε ουσιώδες στοιχείο της ευρωπαϊκής πολιτικής μετανάστευσης.

Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά: «Eπί του παρόντος επαναπροωθείται

μόνο το ένα τρίτο των ανθρώπων οι οποίοι ειδοποιούνται ότι πρέπει να εγκαταλείψουν την Ευρωπαϊκή Ενωση. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Oι επαναπροωθήσεις είναι ουσιώδες στοιχείο της (ενν. μαθηματικής) εξίσωσης της ευρωπαϊκής πολιτικής μετανάστευσης» και συμπλήρωσε:

«Εάν θέλουμε να βελτιώσουμε τις επαναπροωθήσεις και τη συνεργασία των χωρών προέλευσης των παράτυπων μεταναστών, πρέπει να εξασφαλίσουμε καταρχάς ότι λειτουργεί το σύστημα επαναπροώθησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι αποφάσεις για επαναπροώθηση πρέπει να εφαρμόζονται. Εάν κάποιος κρύβεται σκοπίμως, τα κράτη μέλη έχουν το δικαίωμα να δράσουν και θα όφειλαν και να το κάνουν. ‘Ολα αυτά θα πρέπει να γίνονται λαμβανομένων, πλήρως, υπόψη του ευρωπαϊκού και του διεθνούς δικαίου και στον βαθμό που εφαρμόζουμε αυτούς τους κανόνες καλύτερα θα βελτιωθεί και η πολιτική μας των επαναπροωθήσεων», πρόσθεσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα