Μπουτάρης: Eκτιμώ τον Τσίπρα γιατί είναι μαέστρος στις κωλοτούμπες

17:26 26/4/2017 - Πηγή: Aixmi

«Εκτιμώ πάρα πολύ τον κύριο Μητσοτάκη διότι είναι ένας άνθρωπος εργατικός, ξέρει τι γίνεται αλλά από την άλλη έχω μία εκτίμηση στον κ. Τσίπρα γιατί είναι μαέστρος να κάνει κωλοτούμπες» δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης ερωτώμενος για το ποιος από τους δύο είναι περισσότερο ικανός να κάνει μεταρρυθμίσεις.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ

(στον Χρήστο Κούτρα και τον Γιάννη Ντσούνο) για τη Ροτόντα και την κόντρα με τον μητροπολίτη Άνθιμο είπε: «δεν έχω κόντρα με τον Άνθιμο με τίποτα. Υπάρχει ένα δεδομένο. Επί υπουργίας Βενιζέλου είχε αποφασιστεί να δίνεται το μνημείο 12 Κυριακές για λειτουργίες και άλλες 12 για κοσμικές εκδηλώσεις. και να μην υπάρχουν σταθερά θρησκευτικά σύμβολα».

Και πρόσθεσε: «Θα μπορούσε να έρθει ένας Μουσουλμάνος, διότι μην ξεχνάμε ότι η Ροτόντα για 500 χρόνια ήταν τζαμί, και να πει «θέλω να βάλουμε ένα μουσουλμανικό σύμβολο μέσα. Δεν είναι εκκλησία η Ροτόντα. Με υπουργική απόφαση είναι μνημείο χαρακτηρισμένο από την UNESCO ως εξαιρετικά μεγάλης σημασίας γαι την ιστορία της πόλης, διότι εκεί συναντώνται τρεις πολιτισμοί, ο ρωμαϊκός, ο βυζαντινός και ο οθωμανικός. Ζήτησα από το δημοτικό συμβούλιο και βγάλαμε ένα ψήφισμα στο οποίο ζητάμε από το υπουργείο Πολιτισμού να αποκαταστήσει τον νόμο», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν είναι υπέρ της δημιουργίας τζαμιού στη Θεσσαλονίκη, σημείωσε πως είναι θετικός, τονίζοντας «αν έρθει μία οργανωμένη ομάδα Μουσουλμάνων, η οποία θα έχει κάποιο αριθμό και πει θέλουμε να κάνουμε τζαμί, θα βοηθήσουμε να βρουν τον χώρο και από εκεί και πέρα δεν είναι ο δήμος ο οποίος πρέπει να δώσει την άδεια, πρέπει να την πάρει από το αρμόδιο υπουργείο».

Μιλώντας για το ΠΑΣΟΚ είπε: «Υπάρχει καλό και κακό ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ, όπως το ξέραμε, πρέπει να κλείσει το βιβλίο και να ξεκινήσει μία καινούργια ενωτική διαδικασία. Να αφήσουμε στην άκρη τις διαφορές, δεν έχουμε άλλο περιθώριο να μαλώνουμε. Τώρα είναι το αναχρονιστικό ΠΑΣΟΚ».

Keywords
Τυχαία Θέματα