Το ΥΠΕΞ απαντά στον Τσελίκ: Το Αγαθονήσι δεν είναι τουρκικό νησί

15:51 26/4/2017 - Πηγή: Aixmi

Σε αυστηρό ύφος απαντά το υπουργείο Εξωτερικών στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού ΕΕ Ομάρ Τσελίκ ότι το Αγαθονήσι είναι τουρκικό νησί και ότι ο υπουργός Εθνικης Άμυνας το επισκέπτεται στο πλαίσιο εσωτερικής πολιτικής.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση: «Καταδικάζουμε κατηγορηματικά τη συνεχιζόμενη αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας που προβαίνει σε προκλητικές δηλώσεις αμφισβήτησης των διεθνών αναγνωρισμένων συνόρων όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί ιστορικά και κατοχυρωθεί από το Διεθνές Δίκαιο τον προηγούμενο αιώνα.

Καταγγέλλουμε

στη Διεθνή Κοινότητα και τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ τη συνεχιζόμενη αναθεωρητική και επικίνδυνη αυτή συμπεριφορά της Τουρκίας.

Προκαλεί αλγεινή εντύπωση ότι αυτή τη φορά η αμφισβήτηση του Διεθνούς Δικαίου διατυπώνεται από τα χείλη του Υπουργού που είναι αρμόδιος για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση«.

Ωστόσο, δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στους χαρακτηρισμούς που απέδωσε ο Τούρκος υπουργός προς τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας για τον οποίο είπε ότι δεν είναι κάποιος που πρέπει να τον παίρνει κάποιος σοβαρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα