Μπόρις Τζόνσον: Τα «προκρούστεια βασανιστήρια» των Ελλήνων στο ευρώ

09:16 22/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Για «ελληνική καταστροφή» και «απώλεια της εθνικής κυριαρχίας» κάνει λόγο σε άρθρο του στην Telegraph o δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον αναφερόμενος στη συμμετοχή της χώρας μας στο κοινό νόμισμα με το αντίτιμο όμως, όπως επισημαίνει, να μην είναι επαρκές.

«Υπάρχει ένα γιγαντιαίο συμπέρασμα από όλο αυτό και μόνο κάποιος κρετίνος δεν θα το έβλεπε. Δεν θα υπήρχε καμία διαφορά αν στην κυβέρνηση της Ελλάδας

βρίσκονταν νεομαρξιστές με δερμάτινα και μηχανές ή μια χούντα από τραπεζίτες της Φρανκφούρτης. Δεν έχει νόημα αν το όλο πράγμα καταρρεύσει αύριο, επόμενο μήνα ή τον επόμενο χρόνο. Μπορεί κανείς να μεταθέτει το πρόβλημα ή να βλέπει το όλο πράγμα να καταπατάται από τη λογική των αγορών. Μπορούν να κρατήσουν τους Έλληνες κλειδωμένους για πάντα στα προκρούστεια βασανιστήρια του ευρώ ή μπορεί να τους επιτρέψουν να εκτυπώσουν δισεκατομμύρια νέες δραχμές στο πίσω μέρος των πακέτων δημητριακών» σημειώνει στο άρθρο του.

Σύμφωνα με τον Μπόρις Τζόνσον, στενό συνεργάτη πλέον του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, οι Έλληνες δεν θα έπρεπε ποτέ να ενταχθούν στο ευρώ, αφήνοντας την ελευθερία και τη σιγουριά του δικού τους νομίσματος για να καταλήξουν σε «ανθρώπινη τραγωδία».



Keywords
Τυχαία Θέματα