Μπαλάφας: Εκλογές; Που τις θυμήθηκαν – Μέχρι την Τρίτη θα κλείσει η συμφωνία (ΒΙΝΤΕΟ)

09:52 9/4/2016 - Πηγή: Aixmi

Απόλυτα πεπεισμένος ότι η συμφωνία με τους δανειστές θα έχει επιτευχθεί το επόμενο 48ωρο και το αργότερο μέχρι την Τρίτη, εμφανίστηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εκλογών ο κ. Μπαλάφας είπε χαρακτηριστικά: «Α πα πα! Εκλογές, πού τις θυμήθηκαν. Να αφήσουμε τον

λαό να ηρεμήσει».

Μιλώντας στον Σκάι και σε ό,τι αφορά στη διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση, ο κ. Μπαλάφας τόνισε ότι θα ολοκληρωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και όσο γίνεται πιο γρήγορα. «Θα είναι μια δύσκολη συμφωνία, το ξέραμε από το καλοκαίρι… μάς επιβάλουν μέτρα που έχουν αρνητικές επιπτώσεις», σημείωσε, αλλά πρόσθεσε ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων θα πληρώσει χαμηλότερο φόρο εισοδήματος». «Θα υπάρξουν κάποιες σκληρές περιπτώσεις σαν απόρροια της συμφωνίας του καλοκαιριού (…) αναλάβαμε σκληρές δεσμεύσεις για να μην βγούμε από το ευρώ» παραδέχτηκε πάντως.

Ακόμη, ο κ. Μπαλάφας επιτέθηκε στο ΔΝΤ, δηλώνοντας ότι έχει πέσει έξω σε όλες του στις προβλέψεις τα τέσσερα τελευταία χρόνια. «Το ΔΝΤ είναι άλλη περίπτωση (από τους Ευρωπαίους)» πρόσθεσε.

«Οι δανειστές, και ειδικά το ΔΝΤ, επιδιώκουν αρνητικά μέτρα, τους ξέρουμε, έχει σημασία τι κάνουμε εμείς. Έχουμε επιτύχει και μέτρα να έχουν τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις για την συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού», δήλωσε.

«Είχαν αποφασίσει να φύγουν για λίγες ώρες η τρόικα επί 24ωρες και τα συστημικά Μέσα φώναζαν επειδή πήγαν στις Βρυξέλλες. Ψέμα, ψέμα, ψέμα» ανέφερε χαρακτηριστικά σχολιάζοντας τις αναφορές περί αποχώρησης των δανειστών για διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες λόγω των υποκλοπών Τόμσον – Βελκουλέσκου.

Τέλος, αναφορικά με το προσφυγικό, διαβεβαίωσε ότι μέχρι τη Μεγάλη Εβδομάδα ο Πειραιάς θα αδειάσει.

Δείτε το βίντεο από τον Σκάι:

Keywords
Τυχαία Θέματα