Αποβλήθηκε ο Γουαϊνστάιν από την Ακαδημία των Όσκαρ

10:16 15/10/2017 - Πηγή: Aixmi

Με αποβολή από την Ακαδημία των Όσκαρ τιμωρήθηκε ο διάσημος παραγωγός του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουαϊντάιν μετά η θύελλα των αποκαλύψεων για δεκάδες σεξουαλικές παρενοχλήσεις εναντίον σταρ. Άσλεϊ Τζαντ, Αντζελίνα Τζολί, Γκουίνεθ Πάλτροου, Λεά Σεϊντού είναι μόνο μερικές από τις γυναίκες που δέχθηκαν τις επιθέσεις του καθώς επεδίωκε να τις

ρίξει στο κρεβάτι του.

Η Ακαδημία έλαβε την απόφαση σε έκτακτη συνεδρίαση των 54 μελών του ΔΣ της, μεταξύ των οποίων είναι ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο Τομ Χανκς και η Γούπι Γκόλντμπεργκ.

«Πήραμε την απόφαση αυτή όχι μόνο απλά για να διαχωρίσουμε τη θέση μας από κάποιον που δεν σέβεται τους συναδέλφους του αλλά και για να στείλουμε ένα μήνυμα ότι η εποχή της άγνοιας για τέτοιου είδους συμπεριφορές στη βιομηχανία μας έχει τελειώσει. Αυτό που είναι το βασικό θέμα σε αυτή την περίπτωση είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που δεν έχει θέση στην κοινωνία μας. Το συμβούλιο συνεχίζει την προσπάθειά του να θεσπίσει ηθικές αξίες συμπεριφοράς που θα πρέπει να εφαρμόζονται από όλα τα μέλη της Ακαδημίας» σημειώνεται στην ανακοίνωση που εξεδόθη αμέσως μετά τη λήψη απόφασης.

Η ταινία «Current War» στην οποία συμμετείχε ο Γουαϊνστάιν και ήταν ανάμεσα στους προτεινόμενους υποψηφίους για Όσκαρ αποβλήθηκε από τη λίστα.

Keywords
Τυχαία Θέματα