Αποθέματα νερού σε μορφή πάγου στον Άρη

13:20 12/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Σε οκτώ διαφορετικά σημεία, κάτω από την επιφάνεια του Άρη εντοπίστηκαν αποθέματα νερού σε μορφή πάγου, κάτι που καθιστά πλέον ευκολότερα την αποίκηση του πλανήτη.

Αυτά τα αποθέματα νερού μπορούν τόσο να χρησιμοποιηθούν και για κατανάλωση πόσιμου νερού αλλά και για τη μετατροπή του σε οξυγόνο.

Οι ερευνητές, αναλύοντας τα στοιχεία, επεσήμαναν πως εντοπίστηκαν οκτώ περιοχές με απότομες πλαγιές με κλίση έως 55 μοίρες, όπου η διάβρωση έχει εκθέσει μια σειρά από θαμμένους παγετώνες. Μερικοί από αυτούς τους παγετώνες ξεκινούν μόλις ένα

έως δύο μέτρα κάτω από την αρειανή επιφάνεια των βράχων και της σκόνης και φθάνουν σε βάθος τουλάχιστον 100 μέτρων.

Αυτά τα σημεία βρίσκονται σε μέσα γεωγραφικά πλάτη, περίπου 55 έως 58 μοίρες βόρεια και νότια του αρειανού ισημερινού (το αντίστοιχο της θέσης της Σκωτίας ή της «μύτης» της Νότιας Αμερικής στη Γη), δηλαδή σε περιοχές με εύκολη πρόσβαση, αρκετά μακριά από τους πιο απρόσιτους πόλους, όπου υπάρχει επίσης άφθονο νερό σε μορφή πάγου.

The post Αποθέματα νερού σε μορφή πάγου στον Άρη appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα