Σε απεργιακό κλοιό σήμερα η χώρα-Από Δευτέρα ξανά κινητοποιήσεις

Ταλαιπωρία περιμένει σήμερα το επιβατικό κοινό, καθώς Μετρό, τραμ, τρόλεϊ και πλοία θα παραμείνουν ακινητοποιημένα στο πλαίσιο την 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει τα σωματεία των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, ακινητοποιημένοι όλο το 24ωρο θα μείνουν οι συρμοί του μετρό και του τραμ,

όπως και τα τρόλεϊ, ενώ χειρόφρενο θα τραβήξουν οι συρμοί του ΗΣΑΠ για τρεις ώρες από τις 12:00 έως τις 15:00. Τα λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά.

Το ΠΑΜΕ έχει απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που έχουν οργανώσει για τις 12:00 στην πλατεία Καραϊσκάκη και στις 11:00 στο Άγαλμα Μεταλλωρύχων στο Λαύριο.

Στην απεργία συμμετέχει και η ΠΝΟ, που σημαίνει ότι τα πλοία όλη της χώρας θα παραμείνουν δεμένα σήμερα στα λιμάνια ενώ πανελλαδική απεργία έχουν προκηρύξει και οι Ενώσεις Νοσοκομειακών Ιατρών ΑθήναςΠειραιάΘεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα τα νοσοκομεία να λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

Από Δευτέρα ξανά κινητοποιήσειςΑπό Δευτέρα ξεκινά νέος κύκλος κινητοποιήσεων με τη ΓΣΕΕ να καλεί σε συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας το απόγευμα της Δευτέρας, όταν και ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο, ενώ η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας σε όλον τον δημόσιο τομέα από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου και οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:30 στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή.

Επίσης, τη Δευτέρα, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, στον ηλεκτρικό και στα τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συρμοί του μετρό θα είναι και πάλι ακινητοποιημένοι την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, αφού το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, θα προχωρήσει σε νέα 24ωρη απεργία.

Κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας και τον προαστιακό σιδηρόδρομο.

Σε τρίωρη στάση εργασίας προχωρούν την Δευτέρα και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας με αποτέλεσμα καμία πτήση να μην πραγματοποιηθεί από και προς το ελληνικό αεροδρόμιο, μεταξύ 12:00 και 15:00, ενώ θα υπάρξουν και τροποποιήσεις των ωρών πτήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα