Αντιμέτωπος με διαδηλωτές ο Μπιλ Κλίντον (BINTEO)

11:19 8/4/2016 - Πηγή: Aixmi

Σε προεκλογική συγκέντρωση με σκοπό την υποστήριξη της συζύγου του και υποψήφιας για το χρίσμα των Δημοκρατικών στην προεδρική θητεία Χίλαρι Κλίντον, ήταν ο πρώην πλανητάρχης Μπιλ Κλίντον όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με διαδηλωτές.

Αιτία ήταν οι νομοθετικές μεταρρυθμίσεις που ενέκρινε το 1994 στη νομοθεσία που διέπει την τέλεση εγκλημάτων, αναφορικά με τις επιπτώσεις στη ζωή των Αφροαμερικανών.

Οι διαδηλωτές

υποστήριξαν ότι οι αλλαγές στον ποινικό κώδικα που ενέκρινε στη διάρκεια της προεδρίας του οδήγησαν σε πολλαπλή αύξηση των υποθέσεων που κατέληξαν στη φυλάκιση μαύρων.

Bill Clinton to protesters: You're "defending the people who kill the lives you say matter." https://t.co/plOMRc3j44https://t.co/1Fm2KA898u

ABC News (@ABC) April 8, 2016


Στη Φιλαδέλφεια, οι διαδηλωτές στη μέση της ομιλίας του πρώην προέδρου σήκωσαν πανό τα οποία έγραφαν: «Ο νόμος του Κλίντον για την τέλεση εγκλημάτων κατέστρεψε τις κοινότητες μας». Παράλληλα, ακτιβιστές της κίνησης «Black Live Matter» έχουν μοιράσει βίντεο με ομιλία της Χίλαρι Κλίντον να υπερασπίζεται τις νομικές μεταρρυθμίσεις του 1994.

Η 68χρονη Κλίντον στο βίντεο αυτό υποστηρίζει ότι οι νέοι που καταλήγουν στις συμμορίες είναι «υπερ-αρπακτικά» στα οποία η πολιτεία «πρέπει να φερθεί ανάλογα». Αντιδράσεις για τις δηλώσεις της αυτές έχει αντιμετωπίσει και προσωπικά η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα