Σωστος ο κακλαμανης : δεν πιστευω στον θεσμο των αντιπροεδρων σε ενα κομμα

10:19 8/4/2016 - Πηγή: Fimotro
ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΝΙΚΗΤΑ, ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΘΟΥΝ ΟΙ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
Τη διαφωνία του με τον θεσμό των αντιπροέδρων στη Νέα Δημοκρατία εξέφρασε, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο Νικήτας Κακλαμάνης, υπογραμμίζοντας ότι ακόμη και στην...
περίπτωση που η παρουσία τους κρίνεται απαραίτητη, θα πρέπει να εκλέγονται από συνέδριο, με μυστική ψηφοφορία.

«Δεν
πιστεύω στον θεσμό των αντιπροέδρων σε ένα κόμμα. Ο πρόεδρος μπορεί να καλύψει τα πάντα. Παρά ταύτα, αν υπάρξουν αντιπρόεδροι δεν πρέπει να είναι σε καμία περίπτωση περισσότεροι από δύο» είπε ο κ. Κακλαμάνης.

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

Από τη στιγμή που ο πρόεδρος του κόμματος εκλέγεται από τη βάση των μελών της παράταξης και του κόμματος, οι αντιπρόεδροι, τουλάχιστον, θα πρέπει να εκλέγονται από τα μέλη του συνεδρίου, με μυστική ψηφοφορία και με μονοσταυρία.

Επίσης, ο κ. Κακλαμάνης, εξέφρασε τη διαφωνία του και για το γεγονός ότι το προσχέδιο του νέου καταστατικού της ΝΔ και οι παρατηρήσεις, κατά παράβαση του ισχύοντος καταστατικού, αναρτήθηκαν μόνο στο διαδίκτυο, χωρίς να εγκριθούν από την Πολιτική Επιτροπή του κόμματος.

«Δεν είναι σωστό μόνο η ανάρτηση και οι παρατηρήσεις ηλεκτρονικά. Με βάση το ισχύον καταστατικό έπρεπε να συνεδριάσει η πολιτική επιτροπή του κόμματος, αυτή που υπάρχει αυτήν τη στιγμή, να εγκρίνει αυτή το προσχέδιο του νέου καταστατικού και να το εισηγηθεί ο πρόεδρος στο συνέδριο. Είναι λάθος που δεν συνεδριάζει η πολιτική επιτροπή» είπε χαρακτηριστικά.
Keywords
Τυχαία Θέματα