Ανατροπή στην υπόθεση ληστείας σε βάρος του Λόχτε – Κατηγορείται για βανδαλισμό (ΒΙΝΤΕΟ)

12:38 19/8/2016 - Πηγή: Aixmi

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής ο Λόχτε και άλλοι τρεις Αμερικανοί κολυμβητές κατήγγειλαν ότι έπεσαν θύματα κλοπής σε βενζινάδικο στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ωστόσο έπειτα από αστυνομική έρευνα ο Ολυμπιονίκης και οι συναθλητές του αποδεικνύεται ότι είπαν ψέματα και είναι αυτοί που προκάλεσαν αναστάτωση και ένταση. Ο διευθυντής της αστυνομίας Φερνάντο Βελόσο κατηγόρησε σε συνέντευξη Τύπου τον Λόχτε και τους Τζίμι Φέιγκεν, Τζακ Κόνγκερ και Γκούναρ Μπεντζ ότι προέβησαν σε βανδαλισμούς σε βενζινάδικο, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν έγινε ληστεία σε βάρος τους.

Οι τέσσερις κολυμβητές «θεωρητικά»

θα μπορούσαν να κατηγορηθούν για ψευδή κατάθεση και βανδαλισμό, σημείωε ο Βελόσο ενώ ανέφερε ακόμη ότι οι Αμερικανοί έχουν προσφερθεί να πληρώσουν για τις ζημιές που προκάλεσαν.

Ο Λόχτε πρόλαβε νε επιστρέψει στις ΗΠΑ προτού εκδοθεί εντολή απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ενώ οι Κόνγκερ και Μπεντζ εντοπίστηκαν λίγο πριν αναχωρήσουν και κρατούνται, και επιπλέον κατασχέθηκαν τα διαβατήριά τους. Αδιευκρίνιστο παραμένει πού βρίσκεται ο Τζίμι Φέιγκεν.

Ο Βελόσο ανέφερε ότι είναι αρμοδιότητα του δικαστή να αποφασίσει αν και πότε θα τους επιστραφούν, ώστε να μπορέσουν να ταξιδέψουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα