Αλέξης Τσίπρας: Θα κάνω πρόωρες εκλογές αν…

20:21 24/11/2016 - Πηγή: Aixmi

Μελετά σενάρια εκλογών ο Αλέξης Τσίπρας;

«Αν όλα πάνε ομαλά, γιατί να σκεφτεί εκλογές ο πρωθυπουργός;» απαντά πηγή του Μεγάρου Μαξίμου. Και όταν λέει «ομαλά», εννοεί «αν ολοκληρωθεί χωρίς απρόοπτα η δεύτερη αξιολόγηση».

Πόσο πιθανό είναι, όμως, να πάνε όλα καλά με τους δανειστές, από τη στιγμή που οι διαπραγματεύσεις σταμάτησαν με τα μέτωπα ανοιχτά στα εργασιακά και στο δημοσιονομικό; Πώς θα υπάρξει σύγκλιση με την τρόικα που επιμένει στην

απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, στη δυνατότητα λοκ άουτ των εργοδοτών, στην αλλαγή του νόμου για τις απεργίες, καθώς και σε νέα μέτρα που υπερβαίνουν τα 600 εκατ ευρώ; Για να μη μιλήσει κανείς για την πίεσή της να ιδιωτικοποιηθεί το 25% της ΔΕΗ, όταν υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης τονίζει σε όλους τους τόνους πως διαφωνεί με την πώληση ακόμη και του 17%;

Έτσι, ο πρωθυπουργός συζητά με τους στενούς συνεργάτες του το ενδεχόμενο προώρων εκλογών, ως plan b -για την περίπτωση, δηλαδή, που το πράγμα «στραβώσει» τελείως με τους δανειστές. Άλλωστε, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Σύριζα χθες , έβαλε για πρώτη φορά στο τραπέζι την πιθανότητα αυτή -έστω και με έμμεσο τρόπο.

«Σε ένα ενδεχόμενο αποτυχίας των διαπραγματεύσεων και της δεύτερης αξιολόγησης, που ενδεχομένως να οδηγούσε και σε εκλογές, όπως διακαώς ζητά η ΝΔ, ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα αποτελούσε την τέλεια καταστροφή για την οικονομία» είπε χαρακτηριστικά, πυροδοτώντας συζητήσεις.

Τακτικός του συνομιλητής του τονίζει στην aixmi.gr πως υπάρχει κίνδυνος πολιτικής ισοπέδωσης του Σύριζα, αν δεν υπάρξει κανένα κέρδος στο θέμα του χρέους και -αντίθετα- αναγκαστεί η κυβέρνηση να αποδεχτεί όλες τις απαιτήσεις των δανειστών. «Δεν είναι λογικό, λοιπόν, να σκεφτεί κανείς τις εκλογές, σε μια τέτοια περίπτωση;» προσθέτει.

Μην ξεχνάμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινά περιοδείες στην περιφέρεια (πρώτη στη Θράκη), ενώ ήδη έχει εξαγγείλει διανομή στους φτωχότερους, τμήματος από το ένα δισ ευρώ του φετεινού πλεονάσματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα