Τρία tips για να γίνει το διάβασμα πιο ευχάριστο για το παιδί σου

20:17 24/11/2016 - Πηγή: iPop

Δεν είναι όλα τα παιδάκια το ίδιο εύκολα με το διάβασμα κι αυτό θα το γνωρίζεις καλά εάν βλέπεις το δικό σου να ζορίζεται και να ζορίζει μαζί κι εσένα. Δεν υπάρχει, όμως, κανένας λόγος να αγχώνεσαι και να ξεσπάς, αρκεί να βρεις τρόπος να γίνει το διάβασμα μια πιο ευχάριστη διαδικασία για το παιδί σου.

Πώς θα το καταφέρεις αυτό;

Διαμορφώνοντας τον χώρο του διαβάσματος σύμφωνα με τα γούστα του παιδιού σου. Ο χώρος που διαβάζει το παιδί σου είναι απ’ τους πιο σημαντικούς χώρους μέσα στο σπίτι. Γι’ αυτό
θα πρέπει να είναι ένας σταθερός χώρος, ο οποίος θα έχει διαμορφωθεί με βάση τα δικά του γούστα προκειμένου να το εμπνέει και το κάνει να νιώθει όμορφα κι άνετα όταν είναι εκεί.Παίξε με τα χρώματα. Σ’ όλα τα παιδιά αρέσουν τα χρώματα. Πάρε μαρκαδοράκια σε διάφορα χρώματα και υπογράμμιζε σημεία που είναι σημαντικά και ενθάρρυνε το παιδί σου να ξεκινήσει να το κάνει κι από μόνο του. Παράλληλα, φρόντισε τα σχολικά του να είναι επίσης με βάση τα δικά του γούστα και να θέλει να ασχοληθεί μαζί τους. Για παράδειγμα, πάρτου κασετίνα ή σετ με μολύβια με τον αγαπημένο του ήρωα.Ποτέ μην αφήνεις το δύσκολο για το τέλος. Όποιο μάθημα ή σκέλος του μαθήματος δυσκολεύει περισσότερο το παιδί, καλό είναι να γίνεται στην αρχή γιατί στο τέλος έχει κουραστεί κι είναι ακόμα πιο δύσκολο να ανταπεξέλθει.

Φυσικά όλα τα παραπάνω θα πετύχουν εφόσον το παιδί σου δεν αντιμετωπίζει κάποια μαθησιακή δυσκολία. Ακόμα κι αν συμβαίνει, όμως, κάτι τέτοιο, δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι, αρκεί να συμβουλευτείς τους κατάλληλους ανθρώπους.

The post Τρία tips για να γίνει το διάβασμα πιο ευχάριστο για το παιδί σου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα