Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «έκλεισαν» την Εξεταστική για τα δάνεια ΜΜΕ και κομμάτων

19:13 24/11/2016 - Πηγή: Aixmi

Η πλειοψηφία των μελών της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ αρνήθηκε το αίτημα της αντιπολίτευσης για την κλήση σε ακρόαση του δημοσιογράφου, Άρη Δαβαράκη, καθώς και άλλων μαρτύρων, σχετικά με τις δανειακές συμβάσεις του ΠΑΣΟΚ, της Ελευθεροτυπίας και του

Alter.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μπλόκαραν τη διαδικασία, καταβάλλοντας σαφή προσπάθεια να κλείσει άρον άρον ο κατάλογος των μαρτύρων με την επίκληση της διορίας που έχει η Επιτροπή για να καταθέσει πόρισμα, γεγονός που προκάλεσε ένταση, με τον Δημήτρη Καμμένο μάλιστα να αποχωρεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Με οριακή πλειοψηφία 11 έναντι 10 απορρίφθηκε το αίτημα που κατέθεσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ που συντάχθηκε μαζί τους, για κλήτευση ακόμη πέντε μαρτύρων στην Επιτροπή, πριν αυτή ολοκληρώσει το έργο της και παραδώσει πόρισμα στις 18 Δεκεμβρίου.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος, αποχώρησε στη συνέχεια φανερά εκνευρισμένος.

«Αποχώρησα προσωρινά γιατί δεν μπορεί να λαμβάνεται απόφαση ότι κλείνει ο κατάλογος των μαρτύρων ενώ προκύπτει από την εξέταση των εγγράφων ανάγκη κλήσης κι άλλων προσώπων. Εγώ έχω έγγραφα ότι οι ορκωτοί λογιστές που έλεγξαν το ΠΑΣΟΚ έχουν υπογράψει και οι πέντε ένα πόρισμα, ενώ έκαναν έλεγχο σε ξεχωριστά κομμάτια και δεν είχαν γνώση των υπολοίπων. Διαπιστώνονται παραβιάσεις με τα παραστατικά και δεν μπορεί να κλείνουμε το θέμα», σχολίασε ο Δημήτρης Καμμένος, συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες και πρόσθεσε: «Εμένα δεν μου επιτρέπει η συνείδησή μου να πω δεν καλώ άλλο μάρτυρα για να προλάβω την προθεσμία».

Ξεκαθάρισε πάντως πως ο ίδιος διαφωνούσε με την κλήση του Άρη Δαβαράκη, αλλά ταυτοχρόνως και με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ να αποκλείσει άλλους μάρτυρες, όπως δύο ορκωτοί λογιστές και ο πρώην οικονομικός υπεύθυνος του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα