Βγαίνουν έξω φονιάδες και βιαστές και ο Παρασκευόπουλος… αυτοθαυμάζεται!!!

20:35 4/4/2017 - Πηγή: Aixmi

Συνεχίζει να γράφει ιστορία ο Νίκος Παρασκευόπουλος, ο άνθρωπος τον οποίο είχε υπουργό Δικαιοσύνης ο Αλέξης Τσίπρας επί ενάμισι χρόνο.

Κατήγγειλε ως «άκρατο λαικισμό» τη συζήτηση για το αν πρέπει να αποφυλακίζονται με ευνοικούς όρους -όπως προβλέπει ο δικός του νόμος- δολοφόνοι, βιαστές και ληστές.

Το «ξέσπασμά» του δε, έρχεται μετά την αποκάλυψη ότι οι τέσσερις ληστές του Παλαιού Φαλήρου είχαν στις τσέπες τους τα αποφυλακιστήρια! Και, βεβαίως, μετά την παραδοχή στη Βουλή

του σημερινού υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή ότι εξετάζει αλλαγές στο νόμο, ώστε να εξαιρούνται από τις ευνοικές ρυθμίσεις φονιάδες και βιαστές.

Μην ξεχνάμε ότι ο ληστής, που κατάφερε και διέφυγε επειδή οι αστυνομικοί δεν σκέφτηκαν καν να ανοίξουν τη ντουλάπα, είχε καταδικαστεί για δολοφονία και αποφυλακίστηκε χάρη στον νόμο Παρασκευόπουλου.

>Πραγματικά, θέλει κουράγιο να ομολογήσει δημοσίως κανείς ότι έκανε λάθος. Ή έστω να παραδεχθεί ότι ο νόμος του έχει σοβαρά προβλήματα και χρειάζεται αλλαγές. Από το σημείο αυτό, όμως, μέχρι να καταγγέλει για λαικισμό όσους τον καλούν να αναλάβει τις ευθύνες του, υπάρχει μεγάλος δρόμος. Και η πραγματικότητα δείχνει ότι για να διανύσει κάποιος αυτή την απόσταση χρειάζεται να διαθέτει και μεγάλο θράσος.

Συμπερασματικά, θα έλεγα ότι προφανώς πρέπει να προβλέπονται ευνοικές ρυθμίσεις για όσους βρίσκονται στη φυλακή και έχουν εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής τους. Δε γίνεται, όμως, να μη συνυπολογίζεται στην απόφαση το είδος του αδικήματος που διέπραξαν και κατέληξαν στη φυλακή. Σωστά, λοιπόν, σκέφτεται το θέμα ο νυν υπουργός Δικαιοσύνης.

ΥΓ Τι να περιμένει κανείς από τον Νίκο Παρασκευόπουλο, η πρώτη πράξη του οποίου στο υπουργείο Δικαιοσύνης ήταν φωτογραφική ρύθμιση για να αποφυλακιστεί ο Σάββας Ξηρός;

Και που, μόλις έφυγε από το υπουργείο, δήλωσε πως πρέπει να αποποινικοποιηθεί το αδίκημα για το κάψιμο της ελληνικής σημαίας και πως ως αν η Χρυσή Αυγή κάνει βήματα για εκδημοκρατισμό πρέπει να στηριχθεί από το πολιτικό σύστημα…

Keywords
Τυχαία Θέματα