Αιματηρό τέλος στην ομηρία στο Μπανγκλαντές – Το ISIS πίσω από την επίθεση (BINTEO)

09:51 2/7/2016 - Πηγή: Aixmi

Έπειτα από την αστυνομική επέμβαση ετέθη τέλος στην ομηρία δεκάδων ανθρώπων σε εστιατόριο στην Ντάκα του Μπανγκλαντές. Ένοπλοι εισέβαλαν στο εστιατόριο που βρίσκεται σε διπλωματική περιοχή της Ντάκας αργά την Παρασκευή και πήραν υπό ομηρία περίπου 20 άτομα, ανάμεσά τους κι αρκετοί αλλοδαποί.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές όταν οι ειδικές δυνάμεις ασφαλείας επιχείρησαν να εισβάλουν στο μαγαζί έγιναν δεκτοί με πυρά και χειροβομβίδες. Περίπου 100 κομάντο συνέχισαν την αιματηρή επέμβασή τους απελευθερώνοντας 13 ομήρους, ενώ τουλάχιστον δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν. Ο πρωθυπουργός της χώρας

δήλωσε πως μερικοί όμηροι έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση.

Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί ο ακριβής αριθμός ομήρων και ενόπλων όπως είπε αξιωματούχος στο Reuters, ενώ το Ισλαμικό Κράτος που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, ανήρτησε φωτογραφίες όπου φέρεται να απεικονίζονται νεκροί όμηροι, ενώ η αστυνομία πιστεύει ότι την επίθεση την πραγματοποίησαν οκτώ με εννιά ένοπλοι εφοδιασμένοι με χειροβομbίδες και αυτόματα.

Αρχικά έγινε προσπάθεια διαπραγμάτευσης με τους δράστες της επίθεσης, ενώ ακολούθησε ανταλλαγή σποραδικών πυρών για αρκετές ώρες. Το ISIS ανακοίνωσε πως 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση, ενώ η αστυνομία του Μπανγκλαντές το αρνείται λέγοντας ότι μόνο δύο στυνομικοί σκοτώθηκαν και 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Ανάμεσα στους ομήρους ήταν κυρίως Ιταλοί και Ινδοί πολίτες, ενώ ο Ιταλός πρέσβης Μάριο Πάλμα δήλωσε στην ιταλική κrατική τηλεόραση ότι ανάμεσα στους ομήρους ήταν 7 Ιταλοί. Εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης ανέφερε πως 12 άτομα διεσώθησαν αλλά δεν γνωστοποίησε αν ανάμεσά τους βρίσκονταν Ιάπωνες πολίτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα