Tα γαλλικά ΜΜΕ για την επίσκεψη Ομπάμα στην Ελλάδα

20:14 16/11/2016 - Πηγή: Aixmi

Με πηγή τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, πολλά γαλλικά μίντια αναφέρονται μέσω των ηλεκτρονικών τους σελίδων, στην επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στην Αθήνα.

Το Nouvel Observateur

Στην Αθήνα, «για μια τελευταία πνοή έμπνευσης, ο Μπαράκ Ομπάμα επισκέφθηκε σήμερα την Ακρόπολη, αλλάζοντας το κοστούμι για ένα σακάκι και γυαλιά ηλίου», γράφει το περιοδικό

Nouvel Observateur.

Ο πασίγνωστος Βράχος με θέα την Αθήνα, που «πολιορκείται» κάθε χρόνο από τα εκατομμύρια των τουριστών, ήταν για τη σημερινή περίσταση ερημικός, με μόνη την παρουσία της συνοδείας του προέδρου. Η επίσκεψη της Ακρόπολης έγινε πριν παρουσιάσει, με τη μορφή πολιτικής παρακαταθήκης, το όραμα του για την Δημοκρατία, στην εποχή της ανόδου του λαϊκισμού σε όλον τον κόσμο. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα, όπου και ανακάλυψε τον Παρθενώνα, τον πιο διάσημο ναό που κτίστηκε πριν από 2.500 περίπου χρόνια.

Για την εκφώνηση μιας, από τις τελευταίες μεγάλες ομιλίες του ως πρόεδρος, ο Μ. Ομπάμα επέλεξε το λίκνο της Δημοκρατίας, που όπως ο ίδιος είπε «είναι πηγή των ιδεωδών και των αξιών που συνέβαλαν στο κτίσιμο της Αμερικής».

Το Paris Match

«Στην Αθήνα, ο Ομπάμα αναφέρθηκε στην άνοδο του λαϊκισμού», τιτλοφορεί το περιοδικό Paris Match.
Τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στην Ελλάδα, ο Μπαράκ Ομπάμα επισκέφθηκε την Ακρόπολη, πριν από την ομιλία – παρακαταθήκη για την Δημοκρατία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «μπρος στην ανάπτυξη μιας λαϊκιστικής ρητορικής, δεξιά και αριστερά και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, ο απερχόμενος πρόεδρος σκοπεύει να ασχοληθεί με τα συναισθήματα στέρησης και απογοήτευσης που την τρέφουν και καλεί στο να μην υποκύψουμε σε έναν «άψυχο καπιταλισμό».

«Η παγκοσμιοποίηση, η τεχνολογία και τα κοινωνικά μίντια, έχουν αναστατώσει τη ζωή μας (…) οι άνθρωποι αναρωτιόνται για την εθνική τους ταυτότητα και τη θέση τους στον κόσμο», φέρεται να δηλώνει μεταξύ άλλων ο Αμερικανός πρόεδρος.

Keywords
Τυχαία Θέματα