SZ: «Ακριβότερα νησιά» από την 1η Οκτωβρίου

14:04 1/10/2015 - Πηγή: Aixmi

Στην κατάργηση των εξαιρέσεων που ίσχυαν για το ΦΠΑ σε Μύκονο, Σκιάθο, Πάρο, Νάξο, Ρόδο και Σαντορίνη αναφέρεται σε δημοσίευμά της η Süddeutsche Zeitung, η οποία κάνει λόγο για «ακριβότερα νησιά» και σημειώνει: «Η Ελλάδα καταργεί την 1η Οκτωβρίου τον μειωμένο ΦΠΑ

για τα πρώτα έξι τουριστικά νησιά».

Τα σημάδια της οικονομικής κρίσης επιχειρεί να ανιχνεύσει σε ταξιδιωτικό ρεπορτάζ της σε ένα νησί των Δωδεκανήσων η ελβετική εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung. Ο συντάκτης του άρθρου δεν αναφέρει το όνομα του νησιού, ωστόσο διευκρινίζει ότι πρόκειται για ένα μικρό, γραφικό νησάκι σε κοντινή απόσταση από την Κω.

«Κρίση; Ποια κρίση;» διερωτάται με νόημα ο δημοσιογράφος και σχολιάζει μεταξύ άλλων ότι «όποιος κάνει σήμερα διακοπές στην Ελλάδα τρίβει τα μάτια του σε πολλές περιοχές. Παρ ό,τι τα μέσα ενημέρωσης παρουσίαζαν με μελανά χρώματα την κατάσταση στην Ελλάδα, στο νησί δεν υπήρχε ίχνος από τα συμπτώματα της κρίσης».

Ωστόσο, ένας ντόπιος επισημαίνει ότι τα φαινόμενα συχνά απατούν και διευκρινίζει ότι οι Έλληνες έχουν αλλάξει τον τρόπο ζωής τους, περιόρισαν τις διακοπές, τα έξοδα και τις εξόδους τους για διασκέδαση.

Πηγή: Deutsche Welle

Keywords
Τυχαία Θέματα