Βρετανία: Απαγορεύεται πλέον το κάπνισμα στο αυτοκίνητο με παιδιά

12:38 1/10/2015 - Πηγή: Aixmi

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα στη Βρετανία ο νέος νόμος που επιβάλλει απαγόρευση του καπνίσματος στο αυτοκίνητο, όταν μέσα υπάρχουν παιδιά.

Οι παραβάτες θα πληρώνουν πρόστιμο 50 λίρες για κάθε κλήση που θα τους κόβει η αστυνομία.

Σύμφωνα πάντως με τις βρετανικές αστυνομικές αρχές η εφαρμογή του νέου νόμου αποτελεί «μεγάλη πρόκληση», καθώς υπάρχουν δυσκολίες ως προς τη διαπίστωση της παράβασης.

Σε δηλώσεις του στο BBC Radio,

ο επικεφαλής της αστυνομικής ομοσπονδίας δήλωσε ότι «η προσοχή μας είναι στραμμένη στην αντιμετώπιση των διαρρήξεων» και συμπλήρωσε «θα πρέπει, πλέον, να κυνηγάμε τους οδηγούς που καπνίζουν με παιδιά μέσα στο9 αυτοκίνητο, ή τους διαρρήκτες;». «Το κοινό θα πρέπει να επιλέξει τί αστυνομία θέλει να έχει. Πολύ απλά, δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα μαζί», τόνισε ο Στιβ Γουάιτ.

Ο νόμος αναφέρεται σε ανήλικους, που σημαίνει ότι αφορά μέχρι και την ηλικία των 18. Η κλήση θα αποδίδεται ακόμη και αν τα παράθυρα ή η ηλιοροφή είναι ανοικτά.

Σύμφωνα με τις τελευταίες μελέτες, περισσότερα από 430.000 παιδιά γίνονται παθητικοί καπνιστές κάθε βδομάδα, γεγονός που υποχρέωσε την Πολιτεία να λάβει τα μέτρα της.

Keywords
Τυχαία Θέματα