Public Issue: Οργή και αγανάκτηση για κυβέρνηση και αντιπολίτευση

16:35 30/11/2016 - Πηγή: Aixmi

H μηνιαία δημοσκόπηση της Public Issue, το Πολιτικό βαρόμετρο, καταδεικνύει την πτώση της δημοτικότητας τόσο της κυβέρνησης όσο και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις προτιμήσεις των πολιτών, ενώ είναι αρκετά ενδεικτική της μετασροφής των συναισθημάτων απέναντι στην κυβέρνηση αλλά και την αντιπολίτευση.

Μάλιστα, τα κυρίαρχα συναισθήματα που αποτυπώνονται στη δημοσκόπηση είναι αυτά της οργής, της αγανάκτησης, του άγχους και της απογοήτευσης ενώ ένα ποσοστό της τάξεως του 88% θεωρεί πως τα πράγματα στην Ελλάδα κινούνται σε λάθος κατεύθυνση.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα του Πολιτικού Ευρωβαρόμετρου, το 53% των πολιτών θεωρεί πως η διεθνής θέση της χώρας έχει αποδυναμωθεί τον τελευταίο χρόνο ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναδεικνύεται ο πιο δημοφιλής πολιτικός με ποσοστό 45%. Αντίθετα η δημοτικότητα του πρωθυπουργού είναι στο 24%.

Στο ερώτημα για τον πιο κατάλληλο πρωθυπουργό προηγείται και πάλι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 42% έναντι 22%.

Οι πολίτες είναι δυσαρεστημένοι τόσο με την κυβέρνηση,σε ποσοστό 92%, όσο και με την αντιπολίτευση, ποσοστό 84%, μάλιστα το 52% πιστεύει πως ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η ΝΔ είναι κατάλληλοι για την διακυβέρνηση της χώρας.

Οι πολίτες σε ποσοστό 53% δεν επιθυμούν τη διεξαγωγή εκλογών, ενώ αναφορικά με το χρέος το 58% συμφωνεί με τη διαπραγμάτευση για τη μείωση του.

Το Πολιτικό Βαρόμετρο διεξήχθη από τις 18 έως τις 25 Νοεμβρίου 2016.

Keywords
Τυχαία Θέματα