Ντράγκι: Ο λαϊκισμός έχει αποδυναμώσει την ευρωπαϊκή ενοποίηση

15:07 30/11/2016 - Πηγή: Aixmi

Με συνέντευξή του στην ισπανική El Pais, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι επεσήμανε την εξάπλωση του λαϊκισμού και των αντίστοιχων κινημάτων που απειλούν την ευρωπαϊκή ενοποίηση και τις προσπάθειες να βρεθούν ενιαίοι τρόποι αντιμετώπισης για τη μετανάστευση, την ασφάλεια και άλλες κοινές ανησυχίες,σύμφωνα με τον κ. Ντράγκι.

Ο κ. Ντράγκι δήλωσε, ότι οι βασικές ανησυχίες των Ευρωπαίων πολιτών είναι «τώρα

η μετανάστευση, τα αντιτρομοκρατικά μέτρα ασφάλειας, η άμυνα και η προστασία των συνόρων» και σμυπλήρωσε πως «όλα αυτά είναι υπερεθνικές υποθέσεις που απαιτούν μια κοινή απάντηση. Η ευρωπαϊκή ενοποίηση είναι η κατάλληλη απάντηση, αλλά αυτό έχει αποδυναμωθεί προσφάτως, εν μέρει λόγω των λαϊκιστικών κινημάτων».

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΕΚΤ προειδοποίησε ότι η πολιτική αβεβαιότητα θα αυξάνεται όσο συνεχίζονται οι συζητήσεις για το Brexit.

«Θα είναι περισσότερο δύσκολο για τους επενδυτές και άλλους οικονομικούς φορείς στο Ηνωμένο Βασίλειο να λάβουν αποφάσεις. Τώρα, ο αντίκτυπος φυσικά θα είναι ισχυρότερος στο Ηνωμένο Βασίλειο απ’ ό,τι στην ΕΕ και την ευρωζώνη, αλλά σίγουρα το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μια μεγάλη οικονομία, άρα θα έχει και εκεί αντίκτυπο» είπε ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει τις επικείμενες εκλογές σε ευρωπαϊκές χώρες και το δημοψήφισμα για τη συνταγματική μεταρρύθμιση στην Ιταλία, επαναλαμβάνοντας τη γραμμή της ΕΚΤ για τη διατήρηση της σταθερότητας τιμών στη νομισματική ένωση.

«Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι έχουμε ένα στόχο που είναι η σταθερότητα των τιμών και ότι έχουμε εργαλεία για να το πετύχουμε. Πώς μπορούμε να συνεισφέρουμε καλύτερα στην εμπιστοσύνη και τη σταθερότητα; Με το να εκπληρώνουμε αυτή την εντολή», υπογράμμισε ο κ. Ντράγκι.

Keywords
Τυχαία Θέματα