O συνταξιούχος θείος αναγκάστηκε να μειώσει το φαϊ του…

03:37 24/2/2012 - Πηγή: Aixmi

Λένε πως υπάρχουν κάποιες στιγμές στη ζωή που «τα βλέπεις όλα». Είναι εκείνη η στιγμή που ανοίγει ένα παράθυρο μπροστά σου κι έχεις πλήρη θέα του τι συμβαίνει. Η ζωή μου άρχισε να υποβαθμίζεται μήνα με το μήνα, εδώ και δύο χρόνια. Παράλληλα, έβλεπα και ζωές άλλων ανθρώπων να αλλάζουν προς το χειρότερο. Όμως, με απασχολούσε περισσότερο –  ομολογώ – η επιβίωση της οικογένειάς μου. Πέρασα τη λεπτή κόκκινη γραμμή και «τα είδα όλα» πριν από λίγες μέρες, όταν ο Βαγγέλης (φίλος μου 28 ετών με πτυχίο Πανεπιστημίου, που ήξερα ότι είναι άνεργος εδώ και δύο χρόνια) μου είπε ότι φεύγει για Αγγλία στις αρχές

Μαρτίου, για να βρει δουλειά. Είχε προηγηθεί η Κατερίνα που σε ηλικία 40 ετών έφυγε στη Γερμανία για να βρει δουλειά. Ήταν στέλεχος μεγάλης εταιρίας real estate, αλλά η αγορά ακινήτων καταποντίστηκε.

Ο θείος μου Γιώργος 84 ετών, που η κυβέρνηση του έκοψε τη σύνταξη των 530 ευρώ, αναγκάστηκε να μειώσει το φαϊ του!

Ο Άγγελος, 35 ετών, ο οποίος απολύθηκε μετά από 14 χρόνια δουλειάς σε αθλητική εφημερίδα.

Ο Νίκος, 45 ετών, έκλεισε το μαγαζί του 9συνεργείο μοτοσικλετών). μετά από 20 χρόνια, γιατί έχανε συνεχώς πελάτες.

Ο Σταύρος, 44 ετών, με ρώτησε μήπως ξέρω καμιά δουλειά, γιατί απολύθηκε μετά από 18 χρόνια δουλειάς σε εμπορικό κατάστημα που βάζει λουκέτο.

Ο Παναγιώτης, 64 ετών, ιδιοκτήτης μιας ταβερνούλας που πηγαίνω στο Βύρωνα βλέπει τις καθημερινές άδεια τραπέζια και με το ζόρι τα φέρνει βόλτα από το τζίρο του Σαββατοκύριακου.

Ο Γιώργος, 46 ετών, είναι άνεργος πέντε χρόνια και ζει από τη σύνταξη της μητέρας του.

Ο Φραγκίσκος, 31 ετών, είναι ηλεκτρολόγος σε τηλεοπτικό σήριαλ κι έχει να πληρωθεί από τον Οκτώβριο.

Ο Δημήτρης, 32 ετών, αστυνομικός  ζει οριακά με την οικογένειά του με 1.500 ευρώ το μήνα.

Ο Άρης, δικηγόρος 47 ετών, έχει χάσει τα τελευταία δύο χρόνια το 30% του εισοδήματός του.

Ο Βασίλης, ταξιτζής 38 ετών, δουλεύει 12 ώρες τη μέρα για 20 ευρώ.

Ο Γιάννης, γιατρός σε δημόσιο νοσοκομείο, αμείβεται με ψίχουλα για το ανεκτίμητο έργο που προσφέρει.

Ο Μπεν, 44 ετών εργάτης, θα επιστρέψει με την οικογένειά του στην Αλβανία, μετά από είκοσι χρόνια σκληρής και τίμιας δουλειάς στη χώρα μας.

Αυτές είναι μόνο 14 από τις περιπτώσεις που γνωρίζω εγώ. Είναι συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι και γνωστοί. 14 άνθρωποι – 13 Έλληνες κι ένας Αλβανός που είδαν τον Αρμαγεδώνα της ελληνικής κοινωνίας. Φανταστείτε τι συμβαίνει γύρω μας. Και πώς από την κωμική ατάκα «λεφτά υπάρχουν» του λίγου Γιώργου Παπανδρέου, περάσαμε στο «χώρα δεν υπάρχει».

Keywords
Τυχαία Θέματα