Mega: Γιώργος και Φώτης Μπόμπολας έφυγαν από το ΔΣ, όπως η οικογένεια Ψυχάρη

17:19 20/7/2017 - Πηγή: Aixmi

Την περασμένη Πέμπτη παραιτήθηκαν και τυπικά από το Διοικητικό Συμβούλιο του Mega ο Γιώργος Μπόμπολας και ο γιος του Φώτης.

Η κίνησή τους ήταν αναμενόμενη μετά την πώληση του 19,63% των μετοχών του σταθμού στον Ιβάν Σαββίδη και τη δέσμευση από τις τράπεζες του υπόλοιπου ποσοστού που κατείχαν (13,1%).

Όπως είναι γνωστό ο Φώτης Μπόμπολας, ιδιοκτήτης της Πήγασος ΑΕ, οφείλει στις τράπεζες

162 εκατομ ευρώ, ενώ ο έλεγχος των οικονομικών εισαγγελέων έδειξε ζημιά 78 εκατομ ευρώ για τα πιστωτικά ιδρύματα -γεγονός που επέφερε τη δέσμευση όλων των περιουσιακών του στοιχείων.

Πριν από λίγους μήνες είχαν παραιτηθεί για τους ίδιους λόγους από το ΔΣ του Μega ο Σταύρος Ψυχάρης και ο γιος του Παναγιώτης Ψυχάρης, οι οποίοι έχασαν την ιδιοκτησία του ΔΟΛ και, συνεπώς, και την κατοχή του 22,1% του καναλιού.

Έτσι, τώρα στο ΔΣ παραμένουν μόνο οι δυο εκπρόσωποι της οικογένειας Βαρδινογιάννη, εν αναμονή της δικαστικής απόφασης για τον ΔΟΛ. Αν το Πρωτοδικείο εγκρίνει την πώληση στον Βαγγέλη Μαρινάκη, τότε μαζί με τον Ιβάν Σαββίδη θα πρέπει να συγκροτήσουν ΔΣ και, σε συνεργασία με τις τράπεζες, να προχωρήσουν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ώστε να επαναλειτουργήσει το άλλοτε μεγάλο κανάλι.

Την ανακοίνωση της αποχώρησης του πατέρα και υιού Μπόμπολα έκανε σήμερα η ιδιοκτήτρια εταιρεία του Mega, Τηλέτυπος ΑΕ…

Keywords
Τυχαία Θέματα