LIVE: Ο Γ. Στουρνάρας στην Eξεταστική για τα δάνεια σε ΜΜΕ και κόμματα

11:56 11/10/2016 - Πηγή: Aixmi

Eνώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά την δανειοδότηση ΜΜΕ και κομμάτων καταθέτει αυτή την ώρα ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος στην εισαγωγική τοποθέτηση του άφησε έμμεσες αιχμές κατά των

κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή.

«Το κύριο αίτιο της κρίσης δεν είναι η κρίση του χρηματοπιστωτικού συστήματος αλλά η δημοσιονομική κρίση ετών 2008-2010 που οδήγησε τη χώρα σε κρίση χρέους», τόνισε ο κ. Στουρνάρας ενώ στη συνέχεια ανέφερε ότι η Ελλάδα βρέθηκε στα όρια της καταστροφής και διασώθηκε έπειτα από τις παρεμβάσεις των κυβερνήσεων από το 2010 και μετά.

Ο πρώην υπουργός δήλωσε επίσης ότι το PSI ήταν μεταξύ εκείνων των αιτιών που προκάλεσε προβλήματα στα χαρτοφυλάκια των τραπεζικών ιδρυμάτων, που έχουν όμως καλυφθεί πλήρως.

Στο μεταξύ, έγινε γνωστό ότι δεν θα καταθέσει ούτε αύριο Τετάρτη στην Επιτροπή ο εκδότης του Πρώτου Θέματος Θέμος Αναστασιάδης.

Ο πρόεδρος της Εξεταστικής Σωκράτης Φάμελλος ανακοίνωσε ότι ο εκδότης επικοινώνησε μαζί του προσωπικά και του γνωστοποίησε τον προσωπικό λόγο για τον οποίο δεν μπορεί να προσέλθει. «Συναινώ ότι υφίσταται ο λόγος» πρόσθεσε.

Ο κ. Φάμελλος είπε ότι προσωπικός λόγος «περιέχει θέμα υγείας» και ανακοίνωσε ότι η κατάθεση του Θ. Αναστασιάδη θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.

Παρακολουθήστε σε απευθείας μετάδοση την κατάθεση του Γιάννη Στουρνάρα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

Keywords
Τυχαία Θέματα