Guardian: Η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώσει, δεν θα πληρώσει…

10:42 18/6/2015 - Πηγή: Aixmi

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώσει, δεν θα πληρώσει», αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Guardian, επιλέγοντας μια φωτογραφία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με φόντο την ελληνική σημαία, στην οποία καταγράφει με αριθμούς την κρίση της ελληνικής οικονομίας.

– 25%: Πτώση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος
– 28%: Μείωση των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα

28,5%: Πτώση στην κατανάλωση τροφίμων
– 61%: Μείωση στη μέση σύνταξη που έχει πέσει στα 833 ευρώ
– 45%: Το ποσοστό των συνταξιούχων που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας
– 26%: Ανεργία (50% στις ηλικίες κάτω των 25 ετών)

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, το σημερινό Εurogroup ίσως είναι η τελευταία ρεαλιστική προσπάθεια για να βρεθεί λύση πριν η χώρα έρθει αντιμέτωπη με μια χρεοκοπία σε 12 ημέρες. Η εφημερίδα ωστόσο, δίνει ελάχιστες πιθανότητες για μια σημαντική εξέλιξη στις σημερινές συνομιλίες.

Το κείμενο επικαλείται μάλιστα δηλώσεις ευρωπαίου αξιωματούχου, σύμφωνα με τις οποίες ο ίδιος φέρεται να δηλώνει: «Οι εξελίξεις για το ελληνικό ζήτημα δεν θα πάρουν πολύ χρόνο. Η μπάλα βρίσκεται πλέον στο ελληνικό γήπεδο. Πραγματικά πιστεύω ότι όλα θα τελειώσουν πολύ σύντομα».

Την ίδια ώρα ο Μάρτιν Σουλτς, δηλώνει στη βρετανική εφημερίδα ότι «η Ελλάδα θα μπορούσε τελικά να βρεθεί όχι μονό εκτός του ευρώ αλλά και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινβουλίου σημειώνει ωστόσο ότι είναι «νομικά «ασαφές»» το πώς μια χώρα θα μπορούσε να φύγει από το ευρώ σύμφωνα με τις ισχύουσες συνθήκες της ΕΕ.

Όπως σημειώνει η βρετανική εφημερίδα, οι απόψεις Σουλτς ταυτίζονται με τις προειδοποιήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος το πρωί της Τετάρτης, η οποία, στην έκθεση για τη νομισματική πολιτική, αναφέρει ότι «η Ελλάδα θα μπορούσε να υποχρεωθεί σε «μια επώδυνη διαδρομή» αν εξέλθει από την Ευρωζώνη και την ΕΕ».

Keywords
Τυχαία Θέματα