7,000 γράμματα στο Άγιο Βασίλη μόνο την πρώτη μέρα!

17:09 19/12/2012 - Πηγή: Aixmi

Την τελευταία τους ελπίδα για ένα δωράκι και λίγη χαρά, εναπόθεσαν 7.000 ελληνόπουλα, στον Άγιο Βασίλη! Τα ΕΛΤΑ πήραν την πρωτοβουλία να δώσουν μια ευχάριστη νότα τις γιορτινές μέρες στα παιδιά, και έτσι απευθύνθηκαν σε έναν απο τους αγαπημένους συγγραφείς, τον Ευγένιο Τριβιζά.
«Εδω και 20 χρόνια απαντάμε σε όλους. Φέτος, όμως, ανταποκριθήκαμε με έναν ιδιαίτερο τροπο, θέλοντας να κάνουμε κάτι που να σέβεται τα παιδιά, να σέβεται τα ΕΛΤΑ και, πάνω απ’ όλα, να είναι ένα

πραγματικό δώρο. Απευθυνθήκαμε στον Ευγένιο Τριβιζά, έναν εφευρετικό και ανατρεπτικό συγγραφέα που απελευθερώνει το παιδί που κρύβεται μέσα σε όλους μας. Είναι ένας δημιουργός υπεροχων και αξέχαστων ηρώων που χάρη στη μαεστρία του έχει εξασφαλίσει μείζονα θέση στη διεθνή και ελληνική παιδική λογοτεχνία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος και διευθυνων σύμβουλος των ελληνικών ταχυδρομείων , Χρήστος Βαρσάμης.

Τα γράμματα θα τα παραλαμβάνει ο βοηθός του Άγιου Βασίλη, ο γάτος Πις-Φις.
«Ο γάτος Πις-Φις ήταν ο βοηθός του Άγιου Βασίλη στο πρώτο μου παραμύθι «Οι πειρατές της καμιναδας», πριν απο 40 χρόνια περίπου. Δέχτηκα με μεγάλη χαρά την πρόσκληση των ΕΛΤΑ για την συγγραφή της απάντησης σε όσους στείλουν γράμμα στον Άγιο Βασίλη», δηλώνει ο Ευγένιος Τριβιζάς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία 20 χρόνια, τα ελληνικά ταχυδρομεία δέχονται περίπου 100.000 γράμματα, ενώ φέτος μόνο την πρώτη ημέρα έλαβαν 7.000!

Keywords
Τυχαία Θέματα