Υπό παραίτηση ο Σγουρός – Καταγγέλλει «μαφία σκουπιδιών»

10:11 19/12/2012 - Πηγή: Aixmi

Στη διάθεση του πρωθυπουργού έθεσε την παραίτησή του ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, εξαιτίας του αδιεξόδου στο θέμα διαχείρισης των απορριμμάτων.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Σγουρός καλεί «την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό να αναλάβει άμεση πρωτοβουλία, καθώς λίγες μέρες μετά την έγκριση των τευχών δημοπράτησης των τεσσάρων εργοστασίων επεξεργασίας απορριμμάτων στην Αττική από την Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ, οι προσφυγές άρχισαν να πέφτουν βροχή. Στο χορό μπήκε τη Δευτέρα και η ΠΟΕ-ΟΤΑ εκδίδοντας οξύτατη ανοικτή

επιστολή στην οποία κατηγορεί τον κ. Σγουρό για «διαδικασίες-εξπρές», χωρίς διαβούλευση με τους ΟΤΑ, καθώς και για διπλασιασμό στο κόστος κατασκευής.

Ο περιφερειάρχης Αττικής υποστηρίζει ότι τους κάλεσε από την πρώτη στιγμή σε διάλογο , όμως εκείνοι αρνήθηκαν, ενώ δε δίστασε να χρησιμοποιήσει σκληρές εκφράσεις, κάνοντας λόγο για «μαφία των σκουπιδιών», η οποία «έχει καθηλώσει επί 30 χρόνια τη διαχείρισή τους στην Αττική» και που, τώρα, επιδίδεται «σε συστηματική παραπληροφόρηση και διαστρέβλωση της αλήθειας».

Keywords
Τυχαία Θέματα