Βραζιλία: Εθνικό πένθος μετά το εξευτελιστικό 1-7 της Γερμανίας

14:29 9/7/2014 - Πηγή: E-Typos
«Πολύ λυπημένη» η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ ζήτησε από τους συμπατριώτες της να μην πτοηθούν μετά την ιστορική συνριβή της Εθνικής Βραζιλίας από τη Γερμανία (7-1) χθες στον ημιτελικό του Μουντιάλ στο Μπέλο Οριζόντε.
Πριν από την ταπεινωτική ήττα, τη χειρότερη στην ιστορία της βραζιλιάνικης Σελεσάο, η πρόεδρος εξέφραζε ικανοποίηση για την επιτυχία του Μουντιάλ, του οποίου η διοργάνωση εξελίχθηκε χωρίς να προκύψουν σοβαρά προβλήματα παρά τις αρχικές ανησυχίες. Στο Σάο Πάολο, πολλά λεωφορεία τυλίχθηκαν
στις φλόγες και ένα κατάστημα ηλεκτρικών οικιακών συσκευών λεηλατήθηκε τη χθεσινή νύχτα μετά την ήττα της Σελεσάο, σύμφωνα με την αστυνομία και τις τοπικές εφημερίδες. Ωστόσο η κατάσταση στη Βραζιλία, που έμεινε άναυδη από την ήττα της εθνικής της, παρέμεινε ήρεμη τη νύχτα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Folha de Sao Paulo, 20 λεωφορεία πυρπολήθηκαν στο νότιο Σάο Πάολο μέσα σε γκαράζ όπου φυλάσσονταν οχήματα που είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας.

Τρία ακόμη λεωφορεία κάηκαν σε άλλες περιοχές της μεγάλης αυτής πόλης.
Η αστυνομία, ωστόσο, δεν επιβεβαίωσε αν οι πυρκαγιές αυτές έχουν άμεση σχέση με την ήττα της Εθνικής Βραζιλίας ούτε ανακοίνωσε πόσα λεωφορεία πυρπολήθηκαν.
Keywords
Τυχαία Θέματα