Σ. Λίγκα (16η αγωνιστική): Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός 0-4

Συνήλθε γρήγορα ο Παναθηναϊκός μετά την εντός έδρας ήττα από τον Ατρόμητο το περασμένο Σάββατο και με γκολ των Κλωναρίδη (31΄), Λαγού (37΄,52΄) και Δώνη (90΄) νίκησε 4-0 το Λεβαδειακό, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Για τους Βοιωτούς ήταν η δεύτερη εφετινή εντός έδρας ήττα, ενώ από το 68΄ οι «πράσινοι» έπαιζαν με 10 παίκτες λόγω αποβολής
του Λαγού με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η απουσία του Πράνιτς στη μεσαία γραμμή και του Μπεργκ στην επίθεση φάνηκαν μόνο στο ξεκίνημα του αγώνα, όταν οι γηπεδούχοι κυκλοφορούσαν καλύτερα την μπάλα στον χώρο της μεσαίας γραμμής, απέναντι στους νευρικούς «πράσινους», που δεν είχαν καλές μεταβιβάσεις, ενώ και στην άμυνα υπήρχε ασυνεννοησία.

Ο Λεβαδειακός μπήκε καλύτερα στο ματς και στα πρώτα 11 λεπτά είχε δύο σουτ, στο 9΄ με το Μάντζιο και στη συνέχεια με τον Κονέ, που βρήκαν σε ετοιμότητα τον Κοτσόλη. Από κει και έπειτα ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοσή του και χωρίς να παίξει σπουδαίο ποδόσφαιρο κατάφερε να πετύχει δύο γκολ και να κάνει πιο εύκολα τα πράγματα στο δεύτερο ημίχρονο.

Η αρχή έγινε στο 31΄ με το σουτ του Κλωναρίδη μετά το διώξιμο της μπάλας από τον Γεωργίου και στο 37΄ ήρθε το 2-0 με το εξαιρετικό ψηλοκρεμαστό του Λαγού (πρώτο του γκολ στη Σούπερ Λίγκα) από πλάγια θέση στην περιοχή. Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 41΄ και πάλι με τον Μάντζιο, αλλά ο Κοτσόλης ήταν ξανά στη σωστή θέση και απόκρουσε το σουτ του έμπειρου επιθετικού.

Το ματς... τελείωσε με την έναρξη του δεύτερου μέρους, όταν ο Λαγός με κεφαλιά, μετά από γύρισμα του Καρέλη, πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο παιχνίδι και τρίτο του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι (3-0). Ο νεαρός αμυντικός μέσος, πάντως, στο 68΄ άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον Κουτσιαύτη. Παρά το αριθμητικό τους πλεονέκτημα οι γηπεδούχοι όχι μόνο δεν κατάφεραν να σκοράρουν (είχαν δοκάρι με τον Πετράτσι στο 70΄), αλλά ο Παναθηναϊκός πέτυχε και 4ο γκολ με το Δώνη στο 90΄, ισοφαρίζοντας με αυτό τον τρόπο την πιο ευρεία σε έκταση νίκη του επί των Βοιωτών στη Λιβαδειά από το 2007.

Διαιτητής: Κουτσιαύτης (Άρτας)

Κίτρινες: Πετράτσι, Κονέ - Λαγός, Αμπέντ

Κόκκινες: Λαγός 68΄ με 2η κίτρινη κάρτα

Οι συνθέσεις:

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Γεωργίου, Μάγκας (46΄ Νικολακάκης), Λυκογιάννης, Πετράτσι (70΄ Μπούστο), Κονέ, Μάρτινς, Ορτέγκα, Καπό, Μάντζιος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Σπυρόπουλος (83΄ Ρισβάνης), Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Νάνο, Μέντες, Λαγός, Αμπέντ (86΄ Χουχούμης), Ζέκα, Καρέλης (70΄ Δώνης), Κλωναρίδης.
Keywords
Τυχαία Θέματα