Ρωσία: Ο συγγραφέας Έντβαρτ Λιμόνοφ συνελήφθη στη Μόσχα

Ο συγγραφέας Έντβαρτ Λιμόνοφ συνελήφθη για λίγη ώρα σήμερα διότι επεχείρησε να συμμετάσχει σε συγκέντρωση στη Μόσχα για την οποία οι αρχές δεν είχαν δώσει άδεια και η οποία κατέληξε στη σύλληψη περίπου 20 αντιπάλους της κυβέρνησης, μεταδίδουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.
Περίπου 50 αντιφρονούντες επεχείρησαν σήμερα να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλατεία Τριουμφάλναγια, στο κέντρο της
πρωτεύουσας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν κάθε μήνα με 31 ημέρες, υπερασπιζόμενοι το άρθρο 31 του Συντάγματος που προασπίζει την ελευθερία του συναθροίζεσθαι, μεταδίδει το πρακτορείο Ιντερφάξ, επικαλούμενο την αστυνομία.
Συνολικά 25 αντίπαλοι του καθεστώτος συνελήφθησαν, όπως μετέδωσε η ίδια πηγή. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και ο συγγραφέας Έντβαρτ Λιμόνοφ, ο οποίος ανακοίνωσε πως αφέθηκε ελεύθερος λίγο αργότερα.
«Με άφησαν, όμως θα πρέπει να παρουσιασθώ στο δικαστήριο στις 15 Ιανουαρίου», δήλωσε ο αμφιλαγόμενος συγγραφέας του «Ένας Ρώσος ποιητής προτιμά τους μεγάλους νέγρους».
Ο Λιμόνοφ έχει πάντως λάβει αποστάσεις τελευταία από το γενικότερο κίνημα της αντιπολίτευσης, η οποία έχει πολλαπλασιάσει τις κινητοποιήσεις της κατά της κυβέρνησης του Βλαντίμιρ Πούτιν, η οποία έχει σκληρύνει τη στάση της.
Keywords
Τυχαία Θέματα