Αντ. Σαμαράς: Το 2013 συμβολίζει την αρχή της αναγέννησης της χώρας



Τη βεβαιότητα πως το 2013 θα ξεκινήσει η αναγέννηση της χώρας εκφράζει ο Αντώνης Σαμαράς στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό.
Ο πρωθυπουργός κάνοντας τον απολογισμό του 2012, έτος το οποίο χαρακτήρισε δύσκολο τόνισε πως μέσα στην επόμενη χρονιά θα φανεί η προοπτική για ένα καλύτερο αύριο και θα κερδηθεί το στοίχημα με το μέλλον.
Για τον Αντώνη Σαμαρά
το 2012 ήταν το έτος όπου διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες. «Είπαμε ότι θα αποτρέψουμε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Λίγοι το πίστευαν τότε. Αλλά το πετύχαμε! Είπαμε ότι θα αλλάξουμε το μείγμα της οικονομικής πολιτικής, για να υπάρξουν «ανάσες» για την Οικονομία. Τώρα με την χρηματοδότηση που εξασφαλίσαμε, όλα όσα χρωστά το δημόσιο στους ιδιώτες εδώ και χρόνια, θα ξεπληρωθούν μέσα στους επόμενους μήνες! Οι τράπεζες πλέον ανακεφαλαιώνονται, για να μπορούν να δίνουν δάνεια σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Η ρευστότητα θα επιστρέψει στην ελληνική αγορά. Και τα χρήματα που θα μπουν στην ελληνική οικονομία, την επόμενη χρονιά, θα είναι - για πρώτη φορά - περισσότερα από εκείνα που θα βγουν εξ αιτίας της λιτότητας» δήλωσε χαρακτηριστικά υπενθυμίζοντας πως η χώρα εξασφάλισε για το δάνειό της όρους που δεν έχουν υπάρξει ποτέ και πουθενά.
Τονίζοντας πως πλέον δίνονται ανάσες στην οικονομία ο πρωθυπουργός δήλωσε αισιόδοξος για την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. «Μοναδική μου σκέψη είναι οι Έλληνες να έχουν τις ευκαιρίες που αξίζουν και την στήριξη που χρειάζονται για να ξεπεράσουν τις δυσκολίες. Ξέρω πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα. Αλλά κανένα εμπόδιο δεν μας σταματά, κανένα κόπο δεν υπολογίζουμε, για να αποκατασταθεί και η τελευταία αδικία, για να χτυπηθεί η διαφθορά, για να βρει δουλειά και ο τελευταίος άνεργος. Γιατί δεν υπάρχει Ανάπτυξη, χωρίς κοινωνική συνοχή και χωρίς δικαιοσύνη» είπε στο μήνυμά του.
Σαφής ήταν η αναφορά του και για τα φαινόμενα διαφθοράς που αποκαλύπτονται το τελευταίο διάστημα. «Ήδη σταματά το "μεγάλο φαγοπότι" στο Δημόσιο. Κι όσοι σκέπτονται να συνεχίσουν τις παλιές κακές συνήθειες, διαπιστώνουν ήδη, ότι τους περιμένει η "τσιμπίδα" του νόμου και η Δικαιοσύνη. Η παλιά "ατιμωρησία" παίρνει τέλος. Πρώην μεγαλόσχημοι πιάνονται και λογοδοτούν. Και αυτό θα συνεχιστεί» τόνισε ο κ. Σαμαράς θέτοντας ως προτεραιότητά του την κάθαρση. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στην ανάγκη επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων και των αλλαγών τονίζοντας πως ήδη έχουν γίνει πολλά στην κατεύθυνση της αποκατάστασης της τάξης και της καταπολέμησης της λαθρομετανάστευσης και του παρεμπορίου.
Για τον Αντώνη Σαμαρά προτεραιότητα είναι και η αποκατάσταση των αδικιών και η ανακούφιση των κοινωνικών ομάδων που πλήττονται κυρίως από την κρίση. Τόνισε μάλιστα πως θα τηρήσει τη δέσμευσή του δίνοντας «προτεραιότητα στις χαμηλές συντάξεις, στα επιδόματα που καταργήθηκαν για τους πιο αδύνατους και στη φορολογία - ιδιαίτερα στον ΦΠΑ - που παραμένει πολύ υψηλή».
«Το 2012 αλλάξαμε την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό. Το 2013 θα αλλάξουμε την ελληνική πραγματικότητα, με έμφαση στην Ανάκαμψη και την Κοινωνική Συνοχή. Γιατί καλά είναι τα "στηρίγματα", καλές είναι οι ισχυρές συμμαχίες, αλλά εμείς οι Έλληνες θα σώσουμε τη χώρα μας. Με τη δουλειά μας. Με το "δαιμόνιό" μας..." τόνισε ο κ. Σαμαράς προτάσσοντας την ανάγκη ενότητας λέγοντας πως αυτή είναι η υπέρτατη ευχή του για τον καινούργιο χρόνο».
«Εύχομαι ενότητα - που είναι και η πιο δύσκολη, αλλά και πιο αποτελεσματική προϋπόθεση επιτυχίας. Ενότητα όλων των Ελλήνων για να τα αλλάξουμε όλα... Όχι ψευδεπίγραφη "ενότητα" για να μην αλλάξει τίποτε. Γιατί μπορούμε καλύτερα κι αξίζουμε καλύτερα» δήλωσε ο πρωθυπουργός.
Keywords
Τυχαία Θέματα