Προθεσμία για τη Δευτέρα έλαβε το ζεύγος Γριβέα

13:18 18/9/2014 - Πηγή: E-Typos
Προθεσμία για τη Δευτέρα έλαβε το ζεύγος Γριβέα

Προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα το πρωί ζήτησαν και έλαβαν απο τον ανακριτή Διαφθοράς Γ.Ανδρεαδη οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση του ΤΤ, Κυριάκος Γριβέας και η σύζυγός του Αναστασία Βάτσικα. Το ζευγάρι, που, σύμφωνα με τον συνήγορο τους, προσήλθαν οικειοθελώς στην Ελλάδα, είναι αντιμέτωπο με τις κατηγορίες της άμεσης συνέργειας σε απιστία και νομιμοποίησης εσόδων απο παράνομη δραστηριότητα.

Οι κατηγορίες
αφορούν επιχειρηματικά δάνεια ύψους 17 εκατομμυρίων ευρω που έλαβαν από το ΤΤ, τα οποία κατά την κατηγορία δεν διατέθηκαν για τους σκοπούς που χορηγήθηκαν και προκαλεσαν ζημιά στην τράπεζα. Υπενθυμίζεται ότι στην υπόθεση των «επισφαλων δανειων» του ΤΤ είναι κατηγορούμενοι ο πρώην πρόεδρος της Τράπεζας Άγγελος Φιλιππίδης, στελέχη της καθώς και επιχειρηματίες. Σύμφωνα με την εισαγγελέα που ερεύνησε την υπόθεση, η ζημιά του ΤΤ απο τα επίμαχα δάνεια υπερβαίνει τα 300 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Κυριάκος Γριβέας και η σύζυγός του Αναστασία Βάτσικα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν διεθνή εντάλματα σύλληψης για την υπόθεση δανειοδοτήσεων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, για τις κατηγορίες της άμεσης συνέργειας σε απιστία και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, μετά το Εφετείο και αφού εκτελεστούν τα εντάλματα θα οδηγηθούν στον ανακριτή Διαφθοράς Γ. Ανδρεάδη, που χειρίζεται την υπόθεση των επίμαχων χρηματοδοτήσεων.

Οι δύο κατηγορούμενοι,των οποίων είχε ζητηθεί η έκδοσή τους από τις βρετανικές αρχές, φέρονται σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος τους να έλαβαν δανειοδοτήσεις από το ΤΤ επί προεδρίας του κατηγορούμενου Αγγ. Φιλιππίδη, χωρίς, κατά την κρίση της εισαγγελέως κ.Π.Παπανδρέου που ερεύνησε την υπόθεση των επισφαλών δανείων, να εξασφαλίζεται η Τράπεζα.
Keywords
Τυχαία Θέματα