Οι "μάχες" του ΟΥΕΦΑ για ΠΑΟ, Αστέρα Τρίπολης και ΠΑΟΚ

Στις ευρωπαϊκές μάχες ρίχνονται σήμερα Αστέρας Τρίπολης, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, με στόχο βαθμούς, πρόκριση αλλά και οικονομικά οφέλη αφού η ΟΥΕΦΑ δίνει μπόνους το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 200.000 ευρώ σε κάθε νίκη και 100.000 σε κάθε ισοπαλία.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (20:00, ΑΝΤ1)
Ένα καλό αποτέλεσμα αναζητά ο Παναθηναϊκός

προκειμένου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μετά την ήττα από την Καλλονή και τις κακές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα. Η Ντιναμό Μόσχας αποτελεί ισχυρό κίνητρο για τους «πράσινους» καθώς πρόκειται για μια ομάδα επιπέδου Champions League, η οποία παρά τις σημαντικές απουσίες της είναι παραμένει αρκετά επικίνδυνη.
Ο Γιάννης Αναστασίου έχει καταστρώσει τα πλάνα του γύρω από το 4-2-3-1. Την εστία του Παναθηναϊκού θα υπερασπιστεί ο Κοτσόλης με αμυντικό δίδυμο τους Μέντες, Σίλντενφελντ, δεξί μπακ τον Τριανταφυλλόπουλο και αριστερό τον Νάνο. Τα δύο αμυντικά χαφ θα είναι οι Λαγός, Πράνιτς με την τριάδα μπροστά τους να αποτελείται από τους Ζέκα, Ατζαγκούν, Ντίνα και στην κορυφή τον Καρέλη.
Την αποστολή του Παναθηναϊκού συμπληρώνουν οι Στιλ, Μπούμπος, Χουχούμης, Κουτρουμπής, Πέτριτς, Κλωναρίδης, Μπαϊράμι, Δώνης και Αναγνωστόπουλος.
Με 4-2-3-1 θα παρατάξει την ομάδα του και ο Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ. Ο Μπερεζόφσκι θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια με την τετράδα της άμυνάς του να αποτελούν από τα αριστερά προς τα δεξιά οι Μπούτνερ, Ντουγκλας, Σάμπα και Μανόλεφ, Σε ρόλο αμυντικών χαφ θα ξεκινήσουν οι Γιουσούποφ, Νομπόα και την τριάδα πίσω από τον Κοκόριν, οι Τζούτζακ, Κοκόριν, Ιόνοφ.
Την αποστολή της Ντιναμό συμπληρώνουν οι Γκράνατ, Γκαμπούλοφ, Χουμποτσάν, Ρότενμπεργκ, Μορόζοφ, Τασάεφ, Κάτριτς, Ζόμπλιν και Προύντνικοφ.

ΠΑΟΚ (22:05, Novasports 2)
Τον στόχο του ΠΑΟΚ να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται στο φετινό Europa League έθεσε ο Άγγελος Αναστασιάδης, λίγες ώρες πριν από το αποψινό παιχνίδι με την Ντιναμό Μινσκ για την 1η αγωνιστική της διοργάνωσης (22:05, Novasports 2).
Φαινομενικά οι Λευκορώσοι είναι η πιο αδύναμη ομάδα του 11ου ομίλου, αλλά όλα κρίνονται στο γήπεδο και αυτό πρέπει να κάνουν απόψε οι Θεσσαλονικείς.
Άλλωστε, ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει να επιδείξει σπουδαίες νίκες σε σαφώς ποιοτικότερες ομάδες από εκείνη του συλλόγου του Μινσκ. Από εκεί και πέρα, στον ΠΑΟΚ θέλουν να δώσουν συνέχεια στις πολύ καλές εμφανίσεις που έχουν πραγματοποιήσει το τελευταίο διάστημα, αρχής γεννωμένης από το 4-0 με τη Ζίμπρου.
Σημαντικό ρόλο, επίσης, θα παίξει και η παρουσία του κόσμου, ο οποίος είχε απουσίασε από τα δύο παιχνίδια του πρωταθλήματος και «διψάει» να δει από κοντά την αγαπημένη του ομάδα.
Ωστόσο, πρέπει να τονίσουμε ότι η UEFA έχει στραμμένη την προσοχή της στην Τούμπα και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι χθες τιμωρήθηκε με πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ για 2 πυρσούς, 3 κροτίδες, ένα μηχάνημα λέιζερ και για τον κόσμο που καθόταν σε ορισμένα διαζώματα.
Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο κ. Αναστασιάδης δεν υπολογίζει τους Μαντούρο, Κωνσταντινίδη και Γκολάσα. Έτσι θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Γλύκο, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Κίτσιου, Βίτορ, Σκόνδρα και Ρατς.
Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν οι Κάτσε και Τζιόλης, με τους Μακ και Σαλπιγγίδη στα Πλάγια. Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν ο Αθανασιάδης με τον Περέιρα, εφόσον ο τελευταίος δεν προφυλαχθεί. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γιακουμής, Μάρτενς, Κατσικάς, Σπυρόπουλος, Κουλούρης, Τζανδάρης και Παπαδόπουλος.
Στο απέναντι στρατόπεδο, ο Ζουραβέλ δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα. Την ενδεκάδα θα αποτελέσουν οι Γκούτορ, Κοντσεβόι, Μπαγκουρά, Πολίτεβιτς, Κάρποβιτς, Νίκολιτς, Σίμοβιτς, Βερετίλο, Στάσεβιτς, Αντάμοβιτς και ο παλιός γνώριμός μας από τον Άρη, Ουντότζι.
Το άλλο ματς του ομίλου είναι το Φιορεντίνα-Γκινγκάμπ, ενώ την άλλη αγωνιστική (2/10) ο ΠΑΟΚ θα πάει στη Γαλλία και οι Ιταλοί θα αντιμετωπίσουν τους Λευκορώσους.


ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (20:00, Novasports1)

Η ξέφρενη πορεία του Αστέρα στην Ευρώπη συνεχίζεται στην Κωνσταντινούπολη και στο Ολυμπιακό Στάδιο «Ατατούρκ» με αντίπαλο την Μπεσίκτας του Σλάβεν Μπίλιτς.
Ο Κροάτης προπονητής θα παρατάξει την ομάδα του με 4-2-3-1 και τον Τόλγκα κάτω από τα δοκάρια και στην τετράδα της άμυνας τους Ισμαϊλ Πέδρο Φράνκο ή Σίβοκ, Ερσάν και Μότα. Τα δύο αμυντικά χαφ θα είναι οι Νέτζιπ, Χάτσινσον και πιο μπροστά η τριάδα θα αποτελείται από τους Γκιόκχαν, Ογκιουζχάν, Ολτσάι με τον Μπα στην κορυφή της επίθεσης.
Την αποστολή της Μπεσίκτας συμπληρώνουν οι Τζενκ Γκιόνεν, Σέρνταρ, Κάβλακ, Κέρικ, Μουσταφά, Ουγκούρ και Τζενκ Τοσούν.
Ο Στάικος Βεργέτης θα κατεβάσει την ομάδα του με 4-2-3-1. Την εστία των Αρκάδων θα υπερασπιστεί ο Κοσίτσκι, με τους Ζησόπουλο, Γκοιάν στο κέντρο της άμυνας, τον Λούι στο δεξί άκρο και τον Παντελιάδη στο αριστερό. Μουνάφο και Ουσέρο θα είναι τα δύο αμυντικό χαφ, με τους Μάσα, Ρόλε, Μπαντιμπανγκά πιο μπροστά στην τριάδα και τον Πάρα στην κορυφή.
Την αποστολή του Αστέρα Τρίπολης συμπληρώνουν οι Θεοδωρόπουλος, Κιτόκο, Σανκαρέ, Τιε Μπι, Τσοκάνης, Νίκο, Γιαννιώτας και Μπαράλες.

Keywords
Τυχαία Θέματα