Προετοιμασία για πιθανές προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος μετά τις 8 το βράδυ

17:56 3/7/2014 - Πηγή: E-Typos
Ανανέωση 16:38
Προετοιμασία για πιθανές προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος μετά τις 8 το βράδυ γίνεται από τους διαχειριστές των δικτύων μεταφοράς και διανομής ρεύματος, λόγω της απεργίας της ΓΕΝΟΠ.

Η διάρκεια και η ώρα έναρξης των περικοπών θα εξαρτηθούν βέβαια από τις μονάδες που θα είναι διαθέσιμες
εκείνη την ώρα αλλά και το ύψος της ζήτησης.Το μέγιστο της ζήτησης παρατηρείται πλέον τις βραδινές ώρες (8-10) οπότε είναι σε λειτουργία τα κλιματιστικά χωρίς (όπως κατά τη μεσημεριανή αιχμή) να είναι διαθέσιμη η παραγωγή των φωτοβολταϊκών.

Εν τω μεταξύ, αύριο το μεσημέρι θα συζητηθεί στο Πρωτοδικείο Αθηνών η προσφυγή της ΔΕΗ προκειμένου να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία της ΓΕΝΟΠ.

Ενημέρωση 13:28«Πορτοκαλί συναγερμό» κήρυξε ο Διαχειριστής του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) λόγω της απεργίας της ΓΕΝΟΠ, θέτοντας, παράλληλα, το σύστημα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Ο πορτοκαλί συναγερμός είναι το πρώτο στάδιο που ενεργοποιείται σε περίπτωση που η πιθανότητα αδυναμίας κάλυψης του φορτίου του Συστήματος είναι αυξημένη ή όταν η συχνότητα ή η τάση αποκλίνουν από τις κανονικές τιμές.

Ακολουθεί ο κόκκινος συναγερμός όταν πιθανολογείται άμεση αδυναμία κάλυψης του φορτίου και ο μπλε σε περίπτωση μερικής ή γενικής διακοπής λειτουργίας του Συστήματος.
Εν τω μεταξύ, αγωγή στο Πρωτοδικείο Αθηνών με αίτημα να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία της ΓΕΝΟΠ κατέθεσε το πρωί η ΔΕΗ.
Keywords
Τυχαία Θέματα