Πλατινί: Το πιο δύσκολο Μουντιάλ όπου έπαιξα ήταν της Αργεντινής

18:56 24/1/2014 - Πηγή: E-Typos
Ο Μισέλ Πλατινί δήλωσε ότι το να παίξει ένα Παγκόσμιο Κύπελλο στην πολιτικά φορτισμένη ατμόσφαιρα της Αργεντινής ήταν πολύ πιο δύσκολο από τον καύσωνα της Ισπανίας ή το υψόμετρο του Μεξικού. Ο Γάλλος παλαίμαχος μέσος έπαιξε σε τρία διαδοχικά Μουντιάλ, μεταξύ 1978 και 1986, και, όπως είπε, η εμπειρία της Αργεντινής ήταν και η πιο περίπλοκη.
«Το πιο δύσκολο ήταν το 1978, διότι, πολιτικά, δεν ήταν εύκολο να πας και να παίξεις εκεί στην Αργεντινή» είπε ο πρόεδρος της UEFA στους
δημοσιογράφους. «Υπήρχε μια μεγάλη πίεση από τη γαλλική διανόηση και πολλοί άνθρωποι δεν ήθελαν να πάμε εκεί και να παίξουμε» υποστήριξε ο Πλατινί.

Όπως και σε πολλές άλλες χώρες, υπήρχε πίεση στη Γαλλία να μποϊκοτάρουν το τουρνουά, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη βίαιη στρατιωτική χούντα, η οποία κυβέρνησε την Αργεντινή εκείνη την εποχή, και το λεγόμενο βρώμικο πόλεμο. «Ήταν το πιο περίπλοκη παγκόσμιο κύπελλο, ήμουν μόνο 20 ετών και δεν ήξερα τι απαντήσεις να δώσω στους δημοσιογράφους» πρόσθεσε ο Μισέλ Πλατινί.

Ο Πλατινί οδήγησε στη συνέχεια τη Γαλλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1982 στην Ισπανία και το 1986 στο Μεξικό, όπου ηττήθηκε δύο φορές από την τότε Δυτική Γερμανία στα ημιτελικά. «Στο Μεξικό, παίξαμε το μεσημέρι, όταν είχαμε 30 βαθμούς Κελσίου και σε υψόμετρο 2.800 μέτρα, αλλά ήμασταν πολύ χαρούμενοι που βρισκόμασταν στο Μουντιάλ που δεν το θεωρούσαμε πολύ σημαντικό» τόνισε.

Για το λόγο αυτό, άλλωστε, ο Πλατινί δεν θεωρεί ότι οι υψηλές θερμοκρασίες θ' αποτελέσουν πρόβλημα για τις ομάδες στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, όπου ένας αριθμός αγώνων θα διεξαχθεί μεσημέρι στην τροπική ζώνη. «Αν οι ομάδες επιλέξουν να κάνουν ένα μήνα προετοιμασία σε αυτές τις συνθήκες, δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. Πιστεύω ότι όλες οι ομοσπονδίες θα επιλέξουν τις αντίστοιχες προετοιμασίες για την καλύτερη φυσική κατάσταση των παικτών τους».
Keywords
Τυχαία Θέματα