80.000 θύματα απάτης με σπιρουλίνα στην Ελλάδα

Tweet

Θύματα κομπίνας έπεσαν σχεδόν 80.000 καταναλωτές στην Ελλάδα με την πώληση σπιρουλίνας.

Οι διωκτικές αρχές αποκάλυψαν πως ένας 47χρονος και ένας 45χρονος είχαν συστήσει από το 2010 διαφημιστική εταιρεία μέσω της οποίας ήρθαν σε συμφωνία παραγωγής σπιρουλίνας για την αγορά του γνωστού συμπληρώματοςδιατροφής.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ η συμφωνία των δύο πλευρών ήταν

άθε συσκευασία σπιρουλίνας των 30 δισκίων κόστιζε στους κατηγορουμένους 79 λεπτά, όταν τα φαρμακεία και τα καταστήματα πώλησης τυποποιημένων προϊόντων, στα οποία επιτρέπεται αποκλειστικά η πώληση του εν λόγω προϊόντος, χρεώνουν την κάθε συσκευασία των 70 δισκίων προς 10 ευρώ.

Στη συνέχεια, κατάλληλα εκπαιδευμένοι υπάλληλοι της διαφημιστικής εταιρείας, ανέλαβαν, μέσω τηλεφωνικών κλήσεων σε υποψήφιους αγοραστές, να προωθήσουν το προϊόν, υποστηρίζοντας δήθεν ότι το προσφέρουν δωρεάν, με μοναδική επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής, που, κατά τους ισχυρισμούς τους, ανέρχονταν σε 7,95 ευρώ.

Στην πραγματικότητα, όμως, τα έξοδα μεταφοράς- που πάντως καταβλήθηκαν κανονικά για τη διανομή της συσκευασίας των 30 χαπιών -ανέρχονταν σε 2,9 ευρώ.

Στο διάστημα των τριών μηνών, οι κατηγορούμενοι, μέσω της εταιρείας τους, έπεισαν συνολικά 78.180 καταναλωτές να αγοράσουν από τη δική τους σπιρουλίνα, αποκομίζοντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 278.320 ευρώ.

H υπόθεση άρχισε να ερευνάται έπειτα από καταγγελίες των αγοραστών.

Tags: σπιρουλίνα Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα